
Surové plátky lososa
Plátky surového lososa uložíme na tanier, prelejeme olivovým olejom, praženým čiernym sezamom a posypeme citrónovou...

Marinované bravčové mäso na ananáse
Mäso treba zopár hodín marinovať, no najlepšie je mäso pripraviť deň vopred. Mamina tento recept...

Výborná bešamelová omáčka
Tento recept som si vylepšila sama. Môže sa použiť k jemnej zelenine ako karfiol, špargľa,...

Zapekané kuracie prsia na taliansky spôsob
Tento recept som si odvodila z viacerých receptov a dávam ho sem na varechu, aby som...

Karamelový zákusok
Nový koláčik z časopisu Dobré jedlo, ktorý mi je okrem Varechy neskonalou inšpiráciou :).

Kokosové rezy
Tieto rezy som jedla na jednej oslave a nemohla som sa ich najesť. Teraz ich robím...

Slivky zavárané v octe
A pomaly sa nám blíži obdobie sliviek. Mama ich zvykla zavárať nielen na sladko, ako...

Zeleninka podľa Oliviera
Mám to od Jamieho Oliviera - a veľmi sme si ju obľúbili - na zimné večery ako...

Opekano-zapekaný pangasius
Voňavý a chrumkavý pangasius. Moja špecialita a delikatesa. :-)

Pletenec troch chutí: orechovo-makovo-kakaový
Tento koláč som mala u kamarátky Trúdiky z Janík , nedalo mi aby som ho...

Nórska treska pečená v majonéze
Tento recept mám z medzinárodnej kuchárky, je rýchly a výborný. Robím ho aj z pangasia,...

Bezlepkový chlieb s kôrkou
Chlebík bezlepkový si môžeme upiecť aj doma, je výborný a keď sa nezje odložíme do mraziaku......

Tvarohové marhuľové gule
Marhule rozpolíme a vykôstkujeme. Tvaroh vymiešame s maslom, pridáme citrónovú kôru a cukor. Cesto zahusťujeme...

Mäso so Sweet & Sour Sauce
Je to sice polotovar , ale rychly obed alebo večera raz začas su aj v našej...

Ružičky z lásky
recept ma inšpiroval, cez spolužiačku a je z netu, mierne upraveny mnou :) http://prezenu. noviny....

Šelinku - národné jedlo Slovinska
Šelinka alebo šjelna pochádza z oblasti Vipava. V dávnych časoch bola veľmi obľúbená, podávala sa...

Hrboľatý krehký jablkový koláč
Možno je to nevšedný, ale veľmi chutný koláč. Určite sa každému podarí.

Hovädzia nožina s kosťou a šampiónovo-olivovou omáčkou.
Rozhodol som sa, osso boco trochu zmením. Mal som dva kúsky, no nie teľacie,...

Kulajda podľa mňa
Je to obľúbená polievočka mojej polovičky, konečný recept som upravila po niekoľkých vareniach tejto polievky a...

Nepodarený zákusok
V sobotu som bola v podvečer na Vareche. Takú chuť som dostala na niečo sladké ,...

Bravčová pečeň na Dalmatský spôsob
Táto úprava pečene je veľmi lahodná, rýchla a jednoduchá, aj v nedeľu môže byť jedlo...

Zajac na víne a francúzskej horčici
Domáceho zajaca rozdelíme na 8 častí. Na masle a oleji opečieme mäso z obidvoch strán...