Veľkonočné vajíčka

orchidea - fotkaorchidea, 5. apríla 2012
Veľkonočné vajíčka
Foto: orchidea

Prvé veľkonočné pečivo by už bolo na svete...dnes som dozdobila tak vám chcem ukázať ako. Je to recept na tak obľúbené linecké cesto ktoré Zobraziť celý popisPrvé veľkonočné pečivo by už bolo na svete...dnes som dozdobila tak vám chcem ukázať ako. Je to recept na tak obľúbené linecké cesto ktoré každá z nás už robila a má svoj recept. Ja pečiem podľa tohto, som s ním veľmi spokojná.

35
porcií
10 minút
príprava
17 minút
na 165 °C

Suroviny

375 g
250 g , Smetol
120 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Do preosiatej múky s práškovým cukrom pridám nastrúhanú citrónovú kôru, pár kvapiek citrónovej šťavy, žĺtka a nakrájaný tuk. Rýchlo spracujem na cesto, zabalím do fólie a odložím na 30 minút (aj dlhšie môže byť) do chladu.

  2. 2

    Cesto rozvaľkám na pomúčenej doske na 4 mm a vykrajujem. Keďže je veľkonočný čas, zvolila som vajíčka a kvietky. Uložím na plech vyložený papierom na pečenie.

  3. 3

    Pečivo pečiem pri teplote 165 stupňov asi 16-17 minút, malo by byť skôr bledšie ako tmavé.

  4. 4

    Upečené a vychladnuté spájam lekvárom - ríbezľovým, malinovým a podľa fantázie zdobím. A keďže tá fantázia u mňa nie je až tak vyvinutá, nie som v zdobení až tak zbehlá, ja vždy hovorím: "Upiecť upečiem, len keby mi to mal kto zdobiť."

  5. 5

    Pekné sviatky a pohodu, ženám čerstvú sviežu vodu, mužom tiež nech sladko je nech si prídu na svoje. Veselú Veľkú noc celej "varecháčskej" rodine...:)

Diskusia k receptu

lavacka
Orchidea, mas ich pekne vyzdobene a pridala si aj mily versik, oboje velmi
potesilo, vdaka.
cica2




krásne foto, vajíčka a aj kvietočky, nádhera! :-)

Evka, krásne sviatky aj Tebe a Tvojej rodinke ♥
tiziana
milené koláčiky, moje deti by ich hneď všetky pojedli...:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia