Foto: allka
Tento recept pochádza od mojej mamičky.Ja som ho milovala,ako dieťa a tak isto ho miluje aj moja dcérka s manželom :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvarené zemiaky najemno nastrúhame,pridáme vajce,soľ a pomaly prisypujeme múku.Pridávame múku,kým cesto nie je tuhé,nelepivé.
- 2
Keď je cesto vypracované,ušúľame z neho dvoch hadov,z ktorých nožom odkrajujeme kúsky,do ktorých urobíme palcami dierku.
- 3
Do takto pripravených guliek vkladáme odkvapkané slivky,ktoré boli namočené v rume so škricovým cukrom.Všetko pekne zagúľame a nachystané guľky vložíme do vriacej vody.Keď vyplávajú na povrch,sú hotové,vyberieme ich na sito.
- 4
Pripravíme si posýpku z roztopeného masla a strúhanky.Na záver pridáme do posýpky guľky a môžeme jesť posypané škoricový a kryštálovým cukrom,preliate šťavou z kompotu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu