Foto: evusik
Ďaľšia variácia na letnú, nepečenú, ovocnú, ľahučkú, osviežujúcu, smotanovú, tvarohovú ..... :-) tortu
príprava
Postup
-
1
Ovocie použijeme podľa chuti, podľa sezóny, prípadne kompótované - ja som použila ríbezle, ktoré som deň vopred ocukrovala a odložila do chladničky aby sa presladili, pretože sú hrozne kyslé (aspoň tie naše tohto roku) a jahody.
-
2
Tvaroh, kyslú smotanu, cukor, vanilkový cukor vymiešame do hladka. Za hrsť jahôd rozmixujeme. Želatínu namočíme do mlieka, necháme napučať asi 10 minút, potom na miernom ohni za stáleho miešania zohrievame (NEVARÍME) až sa želatína celkom rozpustí.
-
3
Vlažnú želatínu zamiešame do tvarohovej hmoty, časť z nej prilejeme k rozmixovaným jahodám.
-
4
Bielu tvarohovú hmotu, červenú jahodovú hmotu, jahody nakrájané na kolieska a ríbezle vrstvíme do vhodnej misky.
-
5
Na poslednú vrstvu dáme piškóty namočené v silnej káve. Dáme do chladničky, najlepšie cez noc. Môžme robiť aj viacfarebné, rozmixované marhule - žltá, kiwi - zelená, pridané kakao - hnedá a pod.
-
6
Na druhý deň vyklopíme, ozdobíme a maškrtíme.
s vanilkovou a jahodovou,malinovou,...zmrzlinou a cerstym ovocim.
Tvoja je vyzivnejsia;-) .