Foto: bonpari
Tieto praclíčky vypekáme cez vianočné sviatky niekoľkokrát, pretože sa vždy zjedia skôr, ako stihne prísť nejaká návšteva.. A od Vianoc do Silvestra je predsa Zobraziť celý popisTieto praclíčky vypekáme cez vianočné sviatky niekoľkokrát, pretože sa vždy zjedia skôr, ako stihne prísť nejaká návšteva.. A od Vianoc do Silvestra je predsa len dlhá doba.. Hodia sa však aj na rôzne iné oslavy či len také obyčajné chrumkanie.. Sú veľmi rýchlo hotové a to preto, že cesto nemusí byť vôbec odležané.. Zamiesime a hneď pečieme..
príprava
Suroviny
600 g |
|
1 |
|
2 čajové lyžičky |
|
1 |
|
1 |
|
na potretie |
|
/ sezam |
|
Poleva: | |
4 čajové lyžičky |
|
4 čajové lyžičky |
|
2 |
|
Postup
-
1
Múku, prdopeč a soľ preosejeme do misy.
- 2
K suchej zmesi pridáme nakrájaný tuk a šľahačku. Vymiesime hladké cesto.
- 3
Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme praclíčky. Potrieme rozšľahanými vajíčkami a posypeme rascou či sezamom. Pečieme pri 180 stupňoch dozlata.
- 4
Obmena: Z múky, soli a bielkov vymiešame hustú kašu. Naplníme ňou mikroténový sáčok a keď praclíky začnú chytať v trúbe farbu, nastriekame na ne slanú kašu ako keď zdobíme medovníky. Vytvorí sa tak na nich po dopečení slaná hmota, ktorá praclíčky ochutí. Je to taká zmena oproti klasike.
- 5
Ak sme už oboch druhov praclíčkov objedení, môžeme do cesta pridať nastrúhaný eidam, no v tom prípade treba pridať viac múky, lebo cesto je od syra mastnejšie a horšie sa s ním pracuje.. Navrch už netreba dávať nič, stačí potrieť vajíčkom, pretože syrové sú chutné samé o sebe..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu