Foto: Dr. Oetker
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
5 ks |
|
150 g |
|
100 g |
|
30 g |
|
300 ml |
|
100 g |
|
|
|
1 balíček |
|
150 ml |
|
1 balíček |
|
100 ml |
|
700 g |
|
2 balíčky |
|
50 g |
|
500 ml |
|
Postup
-
1
Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny. Pridáme preosiatu múku s kakaom a opatrne vmiešame do vyšľahaných vajíčok. Masu vylejeme na plech (30 x 40 cm), vložíme do rúry a pečieme. Po upečení necháme vychladnúť. Pochúťkovú smotanu vymiešame s cukrom a citrónovou kôrou. Šľahačku vyšľaháme podľa návodu na obale s mliekom do tuha.
- 2
Pridáme do krému a premiešame. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a primiešame do náplne. Náplň vylejeme na upečený a vychladnutý korpus a dáme do chladničky na 45 minút stuhnúť. Po stuhnutí rozvrstvíme na koláč po celej ploche ovocie a zalejeme teplým tortovým želé, ktoré sme si pripravili s vodou a cukrom podľa návodu na obale.
- 3
Hotový koláč dáme ešte raz dobre vychladiť a servírujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu