Letný ovocný dezert

redakcia - fotkaredakcia, 2. septembra 2009
Letný ovocný dezert
Foto: Dr. Oetker
8
porcií
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
150 g
100 g
30 g
300 ml
100 g
1 balíček
150 ml
1 balíček
100 ml
700 g
2 balíčky
50 g
500 ml




Postup

  1. 1

    Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny. Pridáme preosiatu múku s kakaom a opatrne vmiešame do vyšľahaných vajíčok. Masu vylejeme na plech (30 x 40 cm), vložíme do rúry a pečieme. Po upečení necháme vychladnúť. Pochúťkovú smotanu vymiešame s cukrom a citrónovou kôrou. Šľahačku vyšľaháme podľa návodu na obale s mliekom do tuha.

  2. 2

    Pridáme do krému a premiešame. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a primiešame do náplne. Náplň vylejeme na upečený a vychladnutý korpus a dáme do chladničky na 45 minút stuhnúť. Po stuhnutí rozvrstvíme na koláč po celej ploche ovocie a zalejeme teplým tortovým želé, ktoré sme si pripravili s vodou a cukrom podľa návodu na obale.

  3. 3

    Hotový koláč dáme ešte raz dobre vychladiť a servírujeme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia