Čakanka s roquefortom
Keď moji svokrovci v r. 1957 išli na svadobnú cestu do Paríža, ubytovali sa v...
Rib-eye steak s koňakovou omáčkou
Vysokú roštenku narežeme na štyri kusy po 250 g, ktoré okoreníme a po povrchu jemne narežeme nožom...
Veľkonočný kysnutý veniec
Do preosiatej múky pridáme sušené droždie, zmäknuté maslo, vajce, mlieko, olej, cukor...
Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu
Najskôr si pripravíme Harissa pastu. Kapie upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov, kým nezmäknú....
Farebný šalát s tvarohovými knedličkami
Šalát z kukurice, paradajok, zeleného šalátu s prídavkom v podobe malých knedličiek z tvarohu a...
Pletienky so semienkami
Dnes sme opekali prvú tohoročnú klobásu, tak som upiekla pečivo
Chatový guláš po brezoviansky
jednoduchý recept na guláš aj pre začiatočníkov, pochádza z mojej hlavy, keď som chcela na...
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Komerčný recept<br /> Do skvelého mäsa zrolujte syr, šunku a vašu obľúbenú salámu a vychutnávajte si pikantnú...
Toasty
Mäso pomelieme a ochutíme najemno nakrájanou cibuľou, čiernym korením, horčicou, kečupom a premiešame.
Pistáciové kupolky v ružovej poleve
Veľmi rád vymýšľam a pečiem májové dezerty. Jar totiž vnáša do cukrárstva svieže farby a vône. Nastáva ideálny čas na spojenie celoročnej klasiky s...
Mafiny „red velvet“ z červenej repy
Upečenú červenú repu s olejom rozmixujeme na hladké pyré. Pridáme jogurt, maslo, vajcia, ...
Makové dortíčky bez mouky
Bílky ušleháme na tuhý sníh a pak postupně přidáváme ostatní suroviny a mícháme, již nešleháme, ...
Cukina pečená s jaternicovou kašou
http://varecha. pravda. sk/recepty/jaternicova-kasa-/23474-recept. html, Tak , ako som písala, že kašu používam ako polotovar, tak som urobila...
Krevety s bambusovými výhonkami v kokosovom kréme
V hrnci uvaríme ryžu a necháme ju napučať 10 - 15 minút. Ošúpeme cesnak a na...
Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice
Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10...
Šalát s jahodami a mozzarellou
U nás už jahodová sezóna končí... ale tento rok sme si jahôdok užili... zarodili ozaj...
Bravčové plátky s lahodnou chuťou zelených olív a slaných citrónov
Ak máte radi chute sladkého Francúzska, konkrétne Provançe, tak ste na tej najlepšej adrese...
Treska s kuracou pečeňou
Je to niečo ako falošná treščia pečeň. Pečeň ma tu vlastnosť, že nasaje do seba...
Mrkvový koláčik
tento receptik vznikol spojenim viacerych receptov a samozrejme co chladnicka dala, vydaril sa vyborne a hlavne...
Zdravšia verzia pizze
Ak máte výčitky po zjedení klasickej pizze, tu vám ponúkame jej zdravšiu verziu! Ďalšie zdravé recepty...
Čokoládovo- banánové muffinky :)
Pripravíme si formu na muffiny, alebo košíčky. V miske rozpučíme banány a pridáme k nim...
Opitá čokoládová guľa s višňami
Trendy ženú kuchárov a cukrárov vpred – vymýšľať stále nové dezerty, postupy, kombinácie. Vianoce však musia silnejšie dýchať klasikou. Na...
Hruška plnená mletým mäskom
Zostalo mi mleté mäsko zo včera, tak dnes som sa vrátila k receptu, ktorý som...
Salát z čínského zelí s jablky
Tak hned na úvod. Podobný salát tu je a myslím že od jednoho ze šéfkuchařů, ...