Kuracie medailónky s kokosom a hroznovým krémom
Neviem kedy som to pripravoval ale dobre si pamätám tie zvuky chvály, ktoré pri jedení rodina...
Langoše
Z uvedených surovín spracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Väčšie mikroténové vrecko vytrieme olejom, vložíme...
Vajíčka pod závojom
v nejakom časopise som ho vzhliadla a je rýchly rada ho pripravujem.
Zeleninkový šalát so surimi
Šalát si nakrájame nadrobno. Surimi zalejem vriacou vodou a necháme odpočívať pokiaľ sa "nevyzliekaju" z...
Opitá čokoládová guľa s višňami
Trendy ženú kuchárov a cukrárov vpred – vymýšľať stále nové dezerty, postupy, kombinácie. Vianoce však musia silnejšie dýchať klasikou. Na...
Špenátová pizza zo špaldovej múky
Túto pizzu som si robila keď som držala 90-dňovú diétu :)
Domáce rezance s bryndzou a kôprom
Recept pochádza od mojej starej mamy tak ako som si ho z detstva zapamatal a ako ho...
Klobásový burger
Komerčný recept<br />Začnite svoj deň lahodnými raňajkami v podobe klobásky a vajec a užívajte si pekný deň,...
Chlebové praclíky
Zostala mi múka s lidlu, tak som sa rozhodla minúť ju a keďže môj manžel rád...
Sladko-ostrý baklažán
Recept vhodný najmä pre ľudí obľubujúcich trošku zvláštne chute.
Zemiakový krém s mäsovými knedličkami
Máme tu horúceho kandidáta na titul víťaza o najlepšiu jesennú polievku! Je výdatná, chutná a rýchla....
Brokolica na cesnaku a víne
Brokolicu rozoberieme na ružičky a dobre prepláchneme. Väčšie hlúbiky rozkrájame na menšie kúsky. V hrnci...
Raňajkové oko
Tento recept som pospájala z dvoch, lebo ani jeden sa mi sám nepáčil a nazvala som...
Zeleninová polievka s krupicovými knedličkami
Snažím sa variť jednoducho, lacno, esteticky a chutne. Moje kuchárske šialenstvá vznikajú častokrát za...
Jablkové pité bez lepku
Jablkové pité pozná asi každý. Najmä na jeseň, keď dozrievajú jabĺčka je asi najčastejšie pečeným koláčom v slovenských domácnostiach....
Marhuľovo-oriešková náplň
Tento rcp som získala v USA. Jedli sme ho na sviatok Thanksgiving a ja ho robím...
Môje vínové pečivo
Tento zákusok je obľúbený no nie až tak ako Rafaelo ale aj tak ho mam rada...
Clafoutis z dvoch druhov špargle
Špargľová sezóna sa ešte neskončila a preto som sa rozhodla pripraviť špargľové clafoutis, ktoré nás ohromilo...
Rozliata slaná pita bez kajmaku
Kajmak je dobrý ale veľmi mastný. Toto je trochu lahšie stráviteľné.
Medovníčky
Už sa nám blížia tie krásne sviatky a my gazdinky budeme piecť o dušu :D určite poznáte...
Batáty s čili a medom
Len tak samotné alebo ako príloha k mäsu, najlepšie k opečenému steaku...
Krém do palaciniek z tofu
Tento zdravý a chutný receptík mám z knihy Recepty na fajn časy od Mudr. Bukovského, dá...
Kuracie prsia so zelerovo-hruškovým šalátom
U nás doma je pravidlom, že ku každému mäsu sa podáva šalát. No a kuracie...