Tento recept som robila po prvý krát a osvečil sa výborne je moc chutný vrelo odporúčam každému.
8
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 340 g |
|
| 200 g |
|
| 1/2 bal |
|
| 100 g |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| Plnka: | |
| 500 g |
|
| 120 g |
|
| 100 ml |
|
| 500 ml |
|
| 3 ks |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| 3 ks |
|
| 1 ks |
|
| 900 g |
|
| Na zdobenie: | |
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Z preosiatej múky,masla,kypriaceho prášku,práškového cukru,kakaa,vajca,žltka vypracujeme husté cesto.Odložíme na 2 hodiny do chladničky.
- 2
Pripravíme plnku:Tvaroh,práškový cukor,olej,mlieko,citonová kôra,citronová šťava,žltky a zlatý klas rozmixujeme.
- 3
Vychladené cesto nastrúhame na plech vystlaný papierom na pečenie.Na postrúhané cesto poukladáme pokrájanu rebarboru ,posypeme vanilkovým cukrom a zalejeme rozmixovanov plnkou.
- 4
Asi 10 min pred koncom pečenia prikryjeme alobalom a znížime teplotu pečenia a dopečieme.Po vychladnutí ozdobíme šľahačkou a pokvapkáme topingom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu