Foto: 112zuzulienka233
Tento recept som robila po prvý krát a osvečil sa výborne je moc chutný vrelo odporúčam každému.
8
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
340 g |
|
200 g |
|
1/2 bal |
|
100 g |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
500 g |
|
120 g |
|
100 ml |
|
500 ml |
|
3 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
900 g |
|
Na zdobenie: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Z preosiatej múky,masla,kypriaceho prášku,práškového cukru,kakaa,vajca,žltka vypracujeme husté cesto.Odložíme na 2 hodiny do chladničky.
- 2
Pripravíme plnku:Tvaroh,práškový cukor,olej,mlieko,citonová kôra,citronová šťava,žltky a zlatý klas rozmixujeme.
- 3
Vychladené cesto nastrúhame na plech vystlaný papierom na pečenie.Na postrúhané cesto poukladáme pokrájanu rebarboru ,posypeme vanilkovým cukrom a zalejeme rozmixovanov plnkou.
- 4
Asi 10 min pred koncom pečenia prikryjeme alobalom a znížime teplotu pečenia a dopečieme.Po vychladnutí ozdobíme šľahačkou a pokvapkáme topingom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu