Foto: andul
Hľadala som mnoho receptov na spracovanie špargle a tak som si zobrala z každého rožka troška a výsledkom je tento môj najobľúbenejší recept, ktorý Zobraziť celý popisHľadala som mnoho receptov na spracovanie špargle a tak som si zobrala z každého rožka troška a výsledkom je tento môj najobľúbenejší recept, ktorý ocenia najmä milovníci talianskej kuchyne. Dobrú chuť :)
príprava
Postup
-
1
Špargľu si umyjeme, odrežeme kúsok na konci stonky a rozkrojíme špargľu na polovicu
-
2
Do hrnca dáme zavrieť vodu, do ktorej pridáme štipku soli a 1 PL cukru kryštál. Keď bude voda vrieť vhodíme najskôr spodné konce špargle a po 3 minútach k nim hodíme aj druhé polky. Varíme este ďalšie 3 minútky.
-
3
Kým sa varia, nastrúhame si eidam aj parmezán ( na jemnom struhadle). Množstvo syru závisí od množstva špargle.
-
4
Uvarenú špargľu dáme do maslom vymastenej zapekacej misy. Na spodné konce nasypeme eidam a na vrchné konce parmezán. Všetko to polejeme šťavou z citrónu ( ale opatrne s ňou). Na vrch dáme plátky masla a vložíme do predhriatej rúry na 200*C . Pečieme pokým sa nám nerozpusti parmezán.
-
5
Na tanier servírujeme s plátkami šunky, poprípade aj s cherry paradajkami. Ja som dala jahôdky, ale to iba pre oko ;)
varecha.pravda.sk/recepty/zelena-spargla-pod-syrovou-peri...