Due formaggio špargľa fotorecept

andul - fotkaandul, 28. apríla 2014
Due formaggio špargľa (fotorecept)
Foto: andul

Hľadala som mnoho receptov na spracovanie špargle a tak som si zobrala z každého rožka troška a výsledkom je tento môj najobľúbenejší recept, ktorý Zobraziť celý popisHľadala som mnoho receptov na spracovanie špargle a tak som si zobrala z každého rožka troška a výsledkom je tento môj najobľúbenejší recept, ktorý ocenia najmä milovníci talianskej kuchyne. Dobrú chuť :)

30 minút
príprava

Suroviny

 Štipka
1 PL




Postup

  1. 1

    Špargľu si umyjeme, odrežeme kúsok na konci stonky a rozkrojíme špargľu na polovicu

    Due formaggio špargľa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca dáme zavrieť vodu, do ktorej pridáme štipku soli a 1 PL cukru kryštál. Keď bude voda vrieť vhodíme najskôr spodné konce špargle a po 3 minútach k nim hodíme aj druhé polky. Varíme este ďalšie 3 minútky.

    Due formaggio špargľa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa varia, nastrúhame si eidam aj parmezán ( na jemnom struhadle). Množstvo syru závisí od množstva špargle.

    Due formaggio špargľa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uvarenú špargľu dáme do maslom vymastenej zapekacej misy. Na spodné konce nasypeme eidam a na vrchné konce parmezán. Všetko to polejeme šťavou z citrónu ( ale opatrne s ňou). Na vrch dáme plátky masla a vložíme do predhriatej rúry na 200*C . Pečieme pokým sa nám nerozpusti parmezán.

    Due formaggio špargľa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na tanier servírujeme s plátkami šunky, poprípade aj s cherry paradajkami. Ja som dala jahôdky, ale to iba pre oko ;)

    Due formaggio špargľa (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

sandraviglasova
špargľu som robila prednedávnom prvý krát :-) chutila mi :-) len som ju piekla bez varenia, ako prílohu :-) tvoj recept, kde hrá hlavnú rolu sa mi páčil, len ja moc nemusím zapečený syr :-) asi by som si ju najskôr obalila v proschuitte či schwardzwaldzkej šunke :-) :-) a syr až potom na vrch po vytiahnutí :-) mňaam :-) ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia