prazdny

Hubový guláš so zemiakovým pyré

Bezmäsité jedlá

Celý postup nájdete priamo vo videu.

prazdny

Pomarančové kvietky

Koláče

Na dosku dáme múku, kypriaci prášok, práškový cukor, vanilínový cukor, soľ, citrónovú...

prazdny

Krumpľovka

Bezmäsité jedlá

To je polievka so zemiakmi. Naši starí rodičia si ju často varili.

prazdny

Tuniakové špagety

Cestoviny

Na prvý pohľad toto jedlo možno pre niekoho nebude vyzerať vábivo, ale chutí skvelo. Je to...

prazdny

Pu-ru-ma

Torty

alebo PUnčovo-RUmovo-MAlinová torta pre 6 ročnú oslávenkyňu :)

prazdny

Slniečko v tanieri

Bezmäsité jedlá

Tekvica je úžasná a výživná plodina a akékoľvek jedlo z nej je vynikajúce a nikdy nesklame...

prazdny

Smažený mazanec

Dezerty

Protože jsem se v dětství naučil mít úctu k jídlu , tak se snažím s ním hospodařit...

prazdny

Pomarančové muffiny

Dezerty

Všetky ingrediencie vymiešame a nalejeme asi tak do 3/4 papierového košíčka. Pečieme v predhriatej rúre.

prazdny

Reďkovková nátierka

Nátierky

Nedaleko Karviné je vesnice Louky a tam v rodinném domku vyrostla moje o několik let starší kamarádka...

prazdny

Ako som týrala misu....

Dezerty

pre upresnenie, robila som Tiramisu po svojom... ;-)

prazdny

Zdravotný drink

Nápoje

Pre ľudí, ktorí nepodporujú farmaceutický priemysel, ale prírodu... :-) Pri chrípke, nachladnutí, bolestiach...

prazdny

Kuracie závitky s rebarborou a balkánskym syrom

Kuracie mäso

Manžel má rád tieto závitky s jablkami a fetou, keďže je však sezóna rebarbory, recept...

prazdny

Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice

Hlavné jedlá

Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10...

prazdny

Fazuľa so zeleninou a klobáskami

Bravčové mäso

Fazuľa prepláchneme v studenej vode, zalejeme väčším množstvom vody a necháme najlepšie cez noc napučať...

prazdny

Jahodovo–rebarborové tiramisu

Dezerty

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do hustého krému, pridáme mascarpone a krátko šľaháme. V druhej nádobe...

prazdny

Kuracia čili polenta

Prílohy

Určite vám niekedy zostane z nedeľnej polievky varené mäso - kuracina alebo hovädzina, prípadne iná ...

prazdny

Jablkové pité bez lepku

Koláče

Jablkové pité pozná asi každý. Najmä na jeseň, keď dozrievajú jabĺčka je asi najčastejšie pečeným koláčom v slovenských domácnostiach....

prazdny

Cukina so závojom

Bravčové mäso

Mleté mäso opražíme na cibuli, pridáme varenú ryžu, kečup, vajce, soľ, mleté...

prazdny

Kráľovské krevietky netradične

Predjedlá

Keďze krevety patria v Norsku medzi ich národnú špecialitu... predávaju ich nelúpané ale aj lúpané... ja...

prazdny

Polievka pórová so svítkom

Bezmäsité jedlá

Túto polievku nám mamka varievala od jesene keď už bol dostať pekný veľký pór. Polievka je...

prazdny

Muffinové košíčky

Koláče

Komerčný recept

prazdny

Morčacie tonnato

Hlavné jedlá

Do mixéra dáme majonézu, tuniaka, šťavu, smotanu a papriku a zmixujeme.

prazdny

Šalát s jogurtom ako predjedlo

Bezmäsité jedlá

Mali sme v záhrade niekoľko druhov šalátov, ktoré v teplých dňoch živorili, ale v poslednom...

prazdny

Čučoriedkovo-čokoládové mufiny

Dezerty

Do misy preosejeme múku s PDP, pridáme cukor, soľ a niektorú z prísad(ja som dala až na...

prazdny

Polievka z azuki fazuliek z MioMatu

Bezmäsité jedlá

Výýýborná polievočka - poteší sa celá rodinka ;-)

prazdny

Špenátovo-šalátový prívarok

Bezmäsité jedlá

Na svete je veľa samoukov „gazdiniakov”, no ale aj profesionálov, ktorí za pozitívny vzťah k...

prazdny

Nepečená piškótová roláda

Dezerty

Efektná ale pritom extra jednoduchá na prípravu, to je naša nepečená piškótová roláda. Stačí čerstvé...

prazdny

Cereálne tyčinky

Dezerty

Sú lepšie ako z obchodu.

prazdny

Citrónová tvarohovina

Neobvyklá zaváranina, vhodná napríklad do zákuskov, koláčikov alebo ovocných pohárov, do palaciniek... Recept je...

prazdny

Zucchini spaghetti (cuketové špagety)

Cestoviny

Fantastický obed alebo večera :)

prazdny

Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu

Bezmäsité jedlá

Najskôr si pripravíme Harissa pastu. Kapie upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov, kým nezmäknú....

prazdny

Rybacia polievka s toastom „aioli“

Večera

Rybacie hlavy vložíme do studenej vody, pridáme polovicu z očistenej zeleniny, soľ, korenie a...

prazdny

Veľkonočný kysnutý veniec

Koláče

Do preosiatej múky pridáme sušené droždie, zmäknuté maslo, vajce, mlieko, olej, cukor...

prazdny

Nákyp Nanette

Dezerty

Príprava sladkej hrozienkovej omáčky: z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme vodou a pridáme hrozienka...

prazdny

Zelené rezance s hubami a šošovicou

Cestoviny

Preosiatu múku, vajcia, čerstvý alebo rozmrazený špenát, soľ, olej a oregano vymiesime rukami....