Datľovník s karamelovou polevou
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 21. novembra 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Babkine a mamine koláče... to je najsilnejšia spomienka na domov. Recepty sa u nás dedia z generácie na generáciu a mne už s nimi pomáhajú obe dcéry. Rád však toto „rodinné striebro“ obohacujem Zobraziť celý popisBabkine a mamine koláče... to je najsilnejšia spomienka na domov. Recepty sa u nás dedia z generácie na generáciu a mne už s nimi pomáhajú obe dcéry. Rád však toto „rodinné striebro“ obohacujem o netradičné suroviny a nápady.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto: Datle dáme do hrnca, zalejeme vodou a necháme zovrieť vodu. Po zovretí dáme hrniec dole zo sporáka a pridáme sódu bikarbónu a maslo, necháme odstáť 30 minút.
- 2
Datle rozmixujeme a pridáme vajcia, múku, hnedý cukor a prášok do pečiva. Cesto vylejeme do plechu vyloženého papierom na pečenie. Pečieme 45 minút pri teplote 180 °C.
- 3
Poleva: Z cukru pripravíme karamel, do ktorého za stáleho miešania prilievame smotanu, až kým nevznikne karamelová poleva. Ešte teplou polevou polejeme koláč a necháme vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu