Datľovník s karamelovou polevou

Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 21. novembra 2016 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Datľovník s karamelovou polevouFoto: Pravda - Robert Hüttner

Babkine a mamine koláče... to je najsilnejšia spomienka na domov. Recepty sa u nás dedia z generácie na generáciu a mne už s nimi pomáhajú obe dcéry. Rád však toto „rodinné striebro“ obohacujem o netradičné suroviny a nápady.

10
porcií
40 min
príprava
45 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
270 g bez kôstky
310 ml
1 ČL
60 g
2 ks
185 g
150 g
1 PL
Poleva:
300 ml
400 g
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Cesto: Datle dáme do hrnca, zalejeme vodou a necháme zovrieť vodu. Po zovretí dáme hrniec dole zo sporáka a pridáme sódu bikarbónu a maslo, necháme odstáť 30 minút.

  2. 2

    Datle rozmixujeme a pridáme vajcia, múku, hnedý cukor a prášok do pečiva. Cesto vylejeme do plechu vyloženého papierom na pečenie. Pečieme 45 minút pri teplote 180 °C.

  3. 3

    Poleva: Z cukru pripravíme karamel, do ktorého za stáleho miešania prilievame smotanu, až kým nevznikne karamelová poleva. Ešte teplou polevou polejeme koláč a necháme vychladnúť.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist