Foto: sladkacokolada
16
porcií
porcií
7-8 minút
na 220 °C
na 220 °C
Suroviny
4 ks |
|
80 g |
|
80 g |
|
1/2 bal. |
|
1 PL vlažná |
|
1 PL (červené) |
|
2 PL |
|
|
|
3 ks na sneh |
|
50 g |
|
1/4 pohára vlažná |
|
200 g (hera) |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Vyšľaháme bielka s cukrom na tuhú penu. Žĺtka vymiešame s vodou. Obe hmoty spojíme a primiešame sypkú zmes. Odložíme si cesto, ktoré budeme farbiť červeným farbivom, do ostatného primiešame kakaový prášok.
-
2
Cez šablónu si spravíme na pečiaci papier vzor .
-
3
Vylejeme kakaové cesto a opatrne rozotrieme.
-
4
Piškót upečieme , necháme vychladiť, stiahneme papier, rozkrojíme na 4 pásy , naplníme krémom , zvinieme, zabalíme do fólie, necháme stuhnúť v chlade.
-
5
Stuhnuté roládky odbalíme z fólie , nakrájame, konce namáčame do čokolády.
-
6
Dozdobíme šľahačkou, môžeme podávať.
-
7
Krém som robila podľa receptu od @honestka. http://varecha.pravda.sk/recepty/torta-so-snehovym-cokoladovym-kremom/11401-recept.html
Diskusia k receptu