
Pyré z cvikly
Tento dip (pyré) používam ako každý iný dip, hlavne ako prílohu k rôznym plackám. Je...

Tekvica s mangoldom
Zelenina je základom mojej stravy, hlavne tá, ktorú si vypestujem na záhrade....

Cestoviny s fazuľkami
Toto je pre mnohých neobvyklá kombinácia, ale zato dobrá. A hlavne rýchlo hotová :)

Batatové tousty
Na prvý pohľad zvláštnosť, ale veľmi chutná a rýchla. A keďže sú tam bataty, ...

Figovo-malinový džem
Nepamätám sa, žeby som niekedy robila džem tak neskoro v roku....

Sladká pšenová kaša s cuketou
Pšeno sa dá použiť na akýkoľvek spôsob. Aj naslano, aj nasladko. A dá sa...

Pečená ochutená tekvica v trojobale
Zdravšia a oveľa chutnejšia verzia vyprážanej tekvice, ktorú pred obalením ochutíme koreninami.

Džem zo žltej cukety
Veľmi chutný džem, aj napriek tomu, že je z cukety.

Otcove pečené zemiaky
Otec nikdy nevaril podľa receptov, len podľa nálady a toho, čo mal v chladničke...

Kapusta s pečenou krkovičkou a klobásovým crumble
Tradičná chuť slovenskej kapusty v modernej, elegantnej podobe!...

Vidiecka zeleninová polievka s cviklou a paradajkovým základom
Výdatná, korenistá polievka plná koreňovej zeleniny, cvikly a paradajkového pretlaku....

Šalát z pečenej tekvice s kozím syrom a karamelizovanými vlašskými orechmi
Ľahký a moderný šalát...

Krémový jablkový koláč s chrumkavou posýpkou
Tento koláč som si zamilovala hlavne preto, že je to spojenie jabĺk, smotanovej polevy a posýpky....

Jablkový mrežovník s chrumkavým maslovým cestom
Tradičný jablkový koláč na plech s maslovým cestom a voňavou šťavnatou jablkovou plnkou, doplnený chrumkavou mriežkou....

Plnené pečené zemiaky s bryndzovou omáčkou a bôčikom
Sýte, tradičné jedlo, ktoré zasýti.

Jablkový zákusok so snehovou penou
Tento zákusok som si obľúbila pre jeho jednoduchý vzhľad a čisté chute....

Lesná smotanová polievka so šampiňónovým prachom
Túto polievku som si raz spravila, keď som mala chuť na niečo sýte, ale nie ťažké....

Krémová kapustovo-hubová panvica s údeným tofu
Jemne pikantná a krémová zmes dusenej kapusty, húb a marinovaného údeného tofu v exoticko-hubovej omáčke s...

Karamelizovaná hrušková štrúdľa s mascarpone a orechmi
Je to tá moja klasická vaľkaná štrúdľa, ktorú robím už roky, len teraz v ešte zaujímavejšej verzii....

Tomčianska cvikla
Ak idete robiť cviklu, na 10 kg budete potrebovať asi 4, 5 litra tohto nálevu...

Kuracie prsia s jesennou tekvicovou salsou a olivovo-citrónovým prelivom
Ide o netradičné spojenie šťavnatého kuracieho mäsa s maslovou tekvicou, sladkými hrozienkami a slanými olivami....

Repa s rukolou a kozím syrom na balzamikovo-tymianovom dresingu
Ľahký a aromatický šalát z pečenej červenej repy s krémovým kozím syrom, čerstvou rukolou a dresingom...

Pečená špagetová tekvica vhodná na plnenie
Už neviem, kde som tento návod našla, ale zaujal ma a odvtedy ho používam.

Slivkový koláč s mrveničkou
Tento koláč je klasika, ktorá nesklame. Nie je to žiadna „rýchlovka“, ale po upečení...

Čokoládovo-jablkové tartaletky so žĺtkovým krémom
Moderné minitartaletky z chrumkavého kakaového cesta s varenou čokoládovou náplňou a karamelizovanými jablkami....

Kompót z hrušiek s vanilkou a so zázvorom
Tento kompót som pripravila, keď sa mi doma nazbieralo viac hrušiek, než sme stíhali zjesť....

Hruškovo-citrusový džem s koňakom
Džem z hrušiek a pomarančov, jemne kyslastý, doplnený arómou koňaku. Skvelý na palacinky, ...