Tekvicové donuty
cukrárka, dnes 16:30

Foto: Archív Veroniky Bušovej
Donuty s nádychom jesene.
porcií
príprava
na 200/180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 1/2 ks |
|
| 125 g |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 70 g |
|
| 50 g |
|
| 60 g roztopené |
|
| 1 ks |
|
| 140 g |
|
| Na obaľovanie: | |
| 80 g roztopené |
|
| 100 g |
|
| 2 ČL |
|
Postup
-
1
Tekvicu rozpolíme, vydlabeme dužinu a aj so šupkou ju nakrájame na kúsky. Hokkaido má výbornú chutnú šupku, ktorá dodá pyré krásnu oranžovú farbu, treba to využiť. Pečieme na plechu v rúre pri vysokej teplote 200 °C približne 20 minút dozlatista.
- 2
Upečenú tekvicu rozmixujeme s troškou mlieka na pyré, do receptu budeme potrebovať 140 g hotového pyré. Tekvicu môžeme upiecť a rozmixovať na pyré aj celú, a pyré, ktoré nepoužijeme, zamraziť alebo využiť napríklad na polievku s kokosovým mliekom, lebo nie je osladené.
- 3
Sypké prísady nakypríme metličkou. Tekuté prísady premiešame a spojíme so sypkými. Cesto miešame len zľahka, aby donuty neboli tuhé.
- 4
Cestom naplníme formu na donutky alebo mafiny. Aby nám to išlo ľahšie, môžeme cesto preniesť do cukrárskeho vrecka, bude sa nám tak lepšie pracovať. Pečieme pri teplote 180 °C približne 20 – 30 minút podľa veľkosti formy.
- 5
Upečené donuty opatrne vyberieme z formy, namočíme do roztopeného masla a obalíme v cukre ochutenom škoricou.
Tiež donuty:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu