Tekvicové donuty
Tekvicové donuty

Tekvicové donuty

Veronika Bušová
cukrárka, dnes 16:30
Tekvicové donuty
Foto: Archív Veroniky Bušovej

Donuty s nádychom jesene.

12-16
porcií
30 minút
príprava
20+30 minút
na 200/180 °C

Suroviny

Cesto:
1/2 ks
125 g
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
70 g
50 g
60 g roztopené
1 ks
140 g
Na obaľovanie:
80 g roztopené
100 g
2 ČL



Postup

  1. 1

    Tekvicu rozpolíme, vydlabeme dužinu a aj so šupkou ju nakrájame na kúsky. Hokkaido má výbornú chutnú šupku, ktorá dodá pyré krásnu oranžovú farbu, treba to využiť. Pečieme na plechu v rúre pri vysokej teplote 200 °C približne 20 minút dozlatista.

  2. 2

    Upečenú tekvicu rozmixujeme s troškou mlieka na pyré, do receptu budeme potrebovať 140 g hotového pyré. Tekvicu môžeme upiecť a rozmixovať na pyré aj celú, a pyré, ktoré nepoužijeme, zamraziť alebo využiť napríklad na polievku s kokosovým mliekom, lebo nie je osladené.

  3. 3

    Sypké prísady nakypríme metličkou. Tekuté prísady premiešame a spojíme so sypkými. Cesto miešame len zľahka, aby donuty neboli tuhé.

  4. 4

    Cestom naplníme formu na donutky alebo mafiny. Aby nám to išlo ľahšie, môžeme cesto preniesť do cukrárskeho vrecka, bude sa nám tak lepšie pracovať. Pečieme pri teplote 180 °C približne 20 – 30 minút podľa veľkosti formy.

  5. 5

    Upečené donuty opatrne vyberieme z formy, namočíme do roztopeného masla a obalíme v cukre ochutenom škoricou.

Diskusia k receptu