Tekvicový cheesecake so šľahačkovým krémom
cukrárka, včera 16:00

Foto: Archív Veroniky Bušovej
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 300 g (Lotus) |
|
| 100 g |
|
| Krém: | |
| 300 g |
|
| 200 ml |
|
| 250 g |
|
| 100 g |
|
| 80 g |
|
| 2 ks |
|
| 2 ČL |
|
| 20 g (Zlatý klas) |
|
| Navrch: | |
| 200 g |
|
| 200 ml |
|
| 50 g |
|
| 10 g (alebo škorica, či kakao) |
|
Postup
-
1
Tekvicu rozpolíme, vydlabeme dužinu a aj so šupkou ju nakrájame na kúsky. Hokkaido šupka je jedlá a dodá výslednému pyré krásnu farbu. Tekvicu pečieme pri teplote 200 °C približne 20–30 minút, kým bude jej povrch zlatistý.
- 2
Karamelové sušienky rozmixujeme alebo podrvíme najemno a zmiešame s roztopeným maslom. Zmes utlačíme na dno aj boky formy.
- 3
Krém: Upečenú vychladnutú tekvicu rozmixujeme so smotanou na šľahanie na pyré. Tekvicové pyré vymiešame s mascarpone, cukrom, vajcami, so škrobom, škoricou a s roztopenou bielou čokoládou. Krém nanesieme na sušienkový základ a pečieme pri teplote 160 °C približne 40 minút.
- 4
Cheesecake necháme vychladnúť a stuhnúť do druhého dňa v chladničke. Pred podávaním ho ozdobíme šľahačkou vyšľahanou s mascarpone a cukrom a ozdobíme posypom alebo poprášime škoricou či kakaom.
Tiež tekvicový cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu