Tekvicový cheesecake
Tekvicový cheesecake

Tekvicový cheesecake so šľahačkovým krémom

Veronika Bušová
cukrárka, včera 16:00
Tekvicový cheesecake so šľahačkovým krémom
Foto: Archív Veroniky Bušovej
8-10
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
300 g (Lotus)
100 g
Krém:
300 g
200 ml
250 g
100 g
80 g
2 ks
2 ČL
20 g (Zlatý klas)
Navrch:
200 g
200 ml
50 g
10 g (alebo škorica, či kakao)



Postup

  1. 1

    Tekvicu rozpolíme, vydlabeme dužinu a aj so šupkou ju nakrájame na kúsky. Hokkaido šupka je jedlá a dodá výslednému pyré krásnu farbu. Tekvicu pečieme pri teplote 200 °C približne 20–30 minút, kým bude jej povrch zlatistý.

  2. 2

    Karamelové sušienky rozmixujeme alebo podrvíme najemno a zmiešame s roztopeným maslom. Zmes utlačíme na dno aj boky formy.

  3. 3

    Krém: Upečenú vychladnutú tekvicu rozmixujeme so smotanou na šľahanie na pyré. Tekvicové pyré vymiešame s mascarpone, cukrom, vajcami, so škrobom, škoricou a s roztopenou bielou čokoládou. Krém nanesieme na sušienkový základ a pečieme pri teplote 160 °C približne 40 minút.

  4. 4

    Cheesecake necháme vychladnúť a stuhnúť do druhého dňa v chladničke. Pred podávaním ho ozdobíme šľahačkou vyšľahanou s mascarpone a cukrom a ozdobíme posypom alebo poprášime škoricou či kakaom.

Diskusia k receptu