Hokkaido tekvičky s krémom
cukrárka, dnes 12:30

Foto: Archív Veroniky Bušovej
porcií
príprava
na 170-180 °C
Suroviny
| Minibábovky: | |
| 200 g |
|
| 2 ks |
|
| 100 g |
|
| 100 ml |
|
| 150 g |
|
| 1 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
| štipka |
|
| 1 ČL |
|
| z 1 pomaranča |
|
| Poleva: | |
| 200 g |
|
| 100 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Hokkaido tekvicu rozrežeme, zbavíme jadierok a aj so šupkou ju nakrájame na kúsky. Pečieme pri teplote 180 °C do zmäknutia. Upečenú tekvicu rozmixujeme na pyré.
- 2
Vajcia s cukrom a so soľou metličkou vyšľaháme dopenista. Pridáme 200 g tekvicového pyré s olejom a prešľaháme. Zľahka vmiešame sypké prísady – múku, sódu bikarbónu, kypriaci prášok, škoricu a nastrúhanú kôru z 1 pomaranča. Cestom naplníme vymazané formičky na mafiny alebo minibábovky. Pečieme pri teplote 170 °C približne 20 minút.
- 3
Na polevu vymiešame krémový syr s práškovým cukrom a pridávame citrónovú šťavu podľa chuti. Upečené vychladnuté bábovky zrežeme tak, aby sme vedeli spojiť dve do tvaru minitekvičky. Naplníme a potrieme ich krémom a ozdobíme paličkami škorice, z ktorých vytvoríme stopky.
Tiež tekvicové muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu