Tekvicové muffiny
Tekvicové muffiny

Hokkaido tekvičky s krémom

Veronika Bušová
cukrárka, dnes 12:30
Hokkaido tekvičky s krémom
Foto: Archív Veroniky Bušovej
12-15
porcií
12-15 minút
príprava
20 minút
na 170-180 °C

Suroviny

Minibábovky:
200 g
2 ks
100 g
100 ml
150 g
1 ČL
1/2 ČL
 štipka
1 ČL
z 1 pomaranča
Poleva:
200 g
100 g



Postup

  1. 1

    Hokkaido tekvicu rozrežeme, zbavíme jadierok a aj so šupkou ju nakrájame na kúsky. Pečieme pri teplote 180 °C do zmäknutia. Upečenú tekvicu rozmixujeme na pyré.

  2. 2

    Vajcia s cukrom a so soľou metličkou vyšľaháme dopenista. Pridáme 200 g tekvicového pyré s olejom a prešľaháme. Zľahka vmiešame sypké prísady – múku, sódu bikarbónu, kypriaci prášok, škoricu a nastrúhanú kôru z 1 pomaranča. Cestom naplníme vymazané formičky na mafiny alebo minibábovky. Pečieme pri teplote 170 °C približne 20 minút.

  3. 3

    Na polevu vymiešame krémový syr s práškovým cukrom a pridávame citrónovú šťavu podľa chuti. Upečené vychladnuté bábovky zrežeme tak, aby sme vedeli spojiť dve do tvaru minitekvičky. Naplníme a potrieme ich krémom a ozdobíme paličkami škorice, z ktorých vytvoríme stopky.

Diskusia k receptu