Jablkový koláč
Jablkový koláč

Krémový jablkový koláč s chrumkavou posýpkou

ellie17 - bez fotkyellie17, včera 20:43

Tento koláč som si zamilovala hlavne preto, že je to spojenie jabĺk, smotanovej polevy a posýpky. Nie je príliš sladký, takže si ho Zobraziť celý popisTento koláč som si zamilovala hlavne preto, že je to spojenie jabĺk, smotanovej polevy a posýpky. Nie je príliš sladký, takže si ho každý s chuťou dá aj na raňajky. Vždy mizne rýchlejšie, než stihne úplne vychladnúť.

10
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
120 g
60 g
1 ks
1/2 ČL
štipka
Jablková náplň:
700 g
40 g
1 ČL
1 PL
Smotanová poleva:
200 g (16 %)
2 ks
1 bal.
30 g
Posýpka:
50 g
30 g
30 g



Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 °C.

  2. 2

    Zo surovín na cesto vypracujeme tuhšie cesto, rovnomerne vtlačíme do formy (priemer 26 cm), aj po bokoch.

  3. 3

    Očistené jablká a nakrájané na tenké plátky premiešame s cukrom, škoricou a citrónovou šťavou a rovnomerne rozložíme na cesto.

  4. 4

    V miske vyšľaháme smotanu, vajcia, vanilkový a obyčajný cukor, a nalejeme na jablká.

  5. 5

    Zo surovín na posýpku vypracujeme mrveničku a posypeme vrch koláča.

  6. 6

    Pečieme približne 40 minút, kým poleva spevnie a povrch nie je zlatistý.

  7. 7

    Necháme aspoň čiastočne vychladnúť, nech sa poleva ustáli, potom krájame.

Diskusia k receptu