Krémový jablkový koláč s chrumkavou posýpkou
Tento koláč som si zamilovala hlavne preto, že je to spojenie jabĺk, smotanovej polevy a posýpky. Nie je príliš sladký, takže si ho Zobraziť celý popisTento koláč som si zamilovala hlavne preto, že je to spojenie jabĺk, smotanovej polevy a posýpky. Nie je príliš sladký, takže si ho každý s chuťou dá aj na raňajky. Vždy mizne rýchlejšie, než stihne úplne vychladnúť.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g |
|
| 120 g |
|
| 60 g |
|
| 1 ks |
|
| 1/2 ČL |
|
| štipka |
|
| Jablková náplň: | |
| 700 g |
|
| 40 g |
|
| 1 ČL |
|
| 1 PL |
|
| Smotanová poleva: | |
| 200 g (16 %) |
|
| 2 ks |
|
| 1 bal. |
|
| 30 g |
|
| Posýpka: | |
| 50 g |
|
| 30 g |
|
| 30 g |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180 °C.
- 2
Zo surovín na cesto vypracujeme tuhšie cesto, rovnomerne vtlačíme do formy (priemer 26 cm), aj po bokoch.
- 3
Očistené jablká a nakrájané na tenké plátky premiešame s cukrom, škoricou a citrónovou šťavou a rovnomerne rozložíme na cesto.
- 4
V miske vyšľaháme smotanu, vajcia, vanilkový a obyčajný cukor, a nalejeme na jablká.
- 5
Zo surovín na posýpku vypracujeme mrveničku a posypeme vrch koláča.
- 6
Pečieme približne 40 minút, kým poleva spevnie a povrch nie je zlatistý.
- 7
Necháme aspoň čiastočne vychladnúť, nech sa poleva ustáli, potom krájame.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu