Tekvicový šalát
Tekvicový šalát

Šalát z pečenej tekvice s kozím syrom a karamelizovanými vlašskými orechmi

ellie17 - bez fotkyellie17, 23. októbra 2025

Ľahký a moderný šalát , ktorý spája sladkosť pečenej tekvice, krémovosť kozieho syra a chrumkavé karamelizované vlašské orechy. Ideálny ako ľahký obed, večera alebo Zobraziť celý popisĽahký a moderný šalát , ktorý spája sladkosť pečenej tekvice, krémovosť kozieho syra a chrumkavé karamelizované vlašské orechy. Ideálny ako ľahký obed, večera alebo štýlové predjedlo. Kombinácia textúr a chutí pôsobí sezónne, výživne a elegantne.

2-3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

400 g
80 g
120 g (čerstvý alebo polotvrdý)
2 PL
3 PL
1 PL
1/2 ČL
1/4 ČL
100 g čerstvý
1 PL



Postup

  1. 1

    Tekvicu umyjeme, necháme so šupkou a nakrájame na menšie mesiačiky alebo kocky. Premiešame ju s 1 PL olivového oleja, soľou a korením. Pečieme v rúre na plechu s papierom na pečenie pri 190 °C približne 20 minút, kým nezmäkne a jemne nezhnedne.

  2. 2

    Na panvicu dáme med a keď sa začne jemne roztápať, pridáme vlašské orechy. Miešame asi 2–3 minúty, kým sa orechy neobalia a nezačnú voňať. Presunieme ich na papier na pečenie a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Zmiešame 2 PL olivového oleja s jablčným octom a citrónovou šťavou. Dochucujeme soľou a korením podľa chuti.

  4. 4

    Na tanier rozložíme listy špenátu. Pridáme pečenú tekvicu, kúsky kozieho syra a posypeme karamelizovanými orechmi. Polejeme dresingom.

Diskusia k receptu