Repa s rukolou a kozím syrom na balzamikovo-tymianovom dresingu
Ľahký a aromatický šalát z pečenej červenej repy s krémovým kozím syrom, čerstvou rukolou a dresingom z balzamikového octu, extra panenského olivového oleja a Zobraziť celý popisĽahký a aromatický šalát z pečenej červenej repy s krémovým kozím syrom, čerstvou rukolou a dresingom z balzamikového octu, extra panenského olivového oleja a tymianu. Ideálne ako ľahký obed, predjedlo alebo príloha.
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 190 °C. Repu umyjeme, zabalíme do alobalu alebo dáme do zapekacej misy, pokvapkáme 1 PL olivového oleja a jemne osolíme. Pečieme približne 45–50 minút (kým nie je mäkká pri vpichu vidličkou). Po upečení repu necháme pár minút vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na mesiačiky alebo kocky.
- 2
Dresing: V miske zmiešame balzamikový ocot, zvyšné 2 PL olivového oleja, tymian, soľ a korenie.
- 3
Na tanier rozložíme rukolu, poukladáme teplú repu, navrch rozdrobíme kozí syr a všetko prelejeme dresingom.
Tiež zeleninový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
To znie úplne gurmánsky! Mladý kozí syr v štýle hermelínu a polníček tomu určite dodajú jemnosť. Balzamik a tymian si s tým stále krásne sadnú.
A k vínku… volila by som niečo svieže – napríklad suché biele (Sauvignon Blanc alebo Veltlín), alebo ak chceš niečo výraznejšie, tak jemné rosé.
Ty ne repu, ja nedam do pusy kozinec (nazvala ho tak vnucka). Repu jsem castecne vzala na milost cerstvou, nastrouhanou na nudlicky na chlebu s pomaz máslem. Neni ani poznat, fakt dobra. A taky uvarenou s fenyklem, nastrouhanou a s majolkou. Mám tady i recept. Ale jinak, ne všichni oblibujem všechno, ze? :-)