
Špargľová polievka s hlivou a medvedím cesnakom
Tip na to, ako využiť skrojky a šupky z bielej špargle a povýšiť zvyšky, ktoré...

Veľkonočná torta - vajíčko
Syn mi donesl báječnou formičku. Myslela jsem, že ji udělal v práci, ale nakonec...

Placky s medvedím cesnakom
Jednoduché nekysnuté placky obohatené medvedím cesnakom. Vhodné ako príloha k polievkam, nátierkam, samostatne...

Vichyssoise podľa Jardu Žídeka
Počula som na ňu samé chvály, tak som ju musela vyskúšať. Inšpiráciu som našla u...

Parmezánové kuracie prsia
Kuracie prsia jemne naklepneme, osolíme, okoreníme a obalíme v nastrúhanom parmezáne. Takto pripravené opekáme...

Feniklový šalát s hruškou
Či už sa rozhodnete pre kučeravý šalát frisée, čoraz obľúbenejší polníček alebo ostrejšiu rukolu, neoľutujete....

Bryndzový dip s pečenou paprikou a tahini
Baklažány prekrojíme na polovice a položíme ich na plech do rúry rezmi nahor. Pečieme aj s...

Vyprážané cuketovo-syrové guľôčky so sezamom
Už som pridala recept na Vyprážaný syr bez obaľovania, 09. 02. 2012, tento recept...

Letná zdravá tortička
Mala som veľmi chuť na tvaroh a svieži kolačik, lahší, ktorý si možem šupnúť aj...

Ovocný lyžicový koláč
Tento recept som dostala od mojej kamošky, s ktorou už neudržiavam kontakt, ale keď tento...

Jarná tvarohová nátierka s údenou paprikou
Jar sa nezadržateľne blíži a je čas na osviežujúce nátierky s nádychom jari, do tejto tvarohovej...

Špargľa na spôsob rizota
Bojím sa napísať že rizoto, lebo by ma niektorí ukameňovali :-) viem, že to nie...

Dusený šťavel v bešamelovej omáčke – vyšperkovaný
Panta rhei – to určite platí aj pre mňa! Rôčky pribúdajú, nostalgické spomienky taktiež! Dnes začínam...

Taštičky z chlebového cesta so smotanou plnené mangoldom a fetou
Spravila som chlebové cesto so smotanou a naplnila som ho mangoldom a fetou, výborné za tepla...

Kapustový šalát s červenou cibuľou, kapiou v oleji a balzamicovým octom
Mala som doma bielu hlávkovú kapustu a k dobrému nedeľnému obedu som vykúzlila tento kapustový šalát,...

Krémová polievka z medvedieho cesnaku
Výborná polievka, na jar z čerstvého medvedieho cesnaku, inokedy z mrazeného.

Koriandrové palacinky s údeným lososom a kôprovým dresingom
Z mlieka, vajec, múky, 20 g kôpru, koriandra a zo soli vyšľaháme cesto na palacinky....

Zelená špargľa pod syrovou perinkou
Je čas špargle - ponúkam veľmi rýchlu a zdravú večeru. Alebo predjedlo?

Harmonika z baklažánu
Mám rada baklažány v rôznej úprave, ale najmä, ak pripravený baklažán nie je nasiaknutý ...

Bylinková nátierka
Balkánsky syr som popučila vidličkou, dala do misky, pridala som tvaroh a vymiešala, pridala...

Zapekaný patizón Oravienka
Tento patizón s hlivou a ďalšou zeleninou som "vykoumala" priamo v Zázrivej, nádhernom našom oravskom sídle...

Veľkonočný vrkoč
Pečieme ho po celý rok, ale hlavne na Veľkú noc a Vianoce / vtedy je Vianočný...

Labudove kura pod perinou
Vždy som rozmýšľal, či povestné telo Mariána Labudu formujú viac zdedené gény alebo stravovacie návyky...

Medvedia nátierka
Ako prvé som dala uvariť vajíčka, aby vychladli. Na tanieri som vidličkou popučila balk. syr,...

Veľkonočný tvarohovo-mango zákusok
ovocie možme dať akekoľvek:)..... ale my máme radi mango:)... a tie zajačiky by som...

Ľahký letný cestovinový šalát
Mňamka na letné dni :) Najlepšie je použiť celozrnné cestoviny. V mojom prípade ako je vidno...

Špargľa s holandskou omáčkou a petržlenovými zemiakmi
Špargľu ošúpeme škrabkou na zemiaky a uvaríme v jemne osladenej vode. Medzitým si postavíme variť zemiaky....

Pstruh so šalátom
Ahojte, tento recept je klasika a dokáže ho urobiť každý podľa seba. Dávam ho sem...

Maková bublanina s jahodami
Výborná jednoduchá bublanina s jahodami. Bez váženia, hotová za 30 minút.

Bravčové stehno so špenátom
Mäso starostlivo opláchneme a nakrájame tak, aby vznikol dlhý a plochý plátok. Ten potrieme soľou...

Syr Encián s ríbezľovou omáčkou a hranolkami
Takýto chutný a rýchly obed bol dnes u nás. Tento recept urobí, aj začiatočník a...

Kardinálove rezy bez lepku
Kardinálove rezy sú špecialitou našich susedov z Rakúska. Tak ako my bežne pečieme na jar a...