Letná zdravá tortička

srnkas - bez fotkysrnkas, 25. mája 2014
Letná zdravá tortička
Foto: srnkas

Mala som veľmi chuť na tvaroh a svieži kolačik, lahší, ktorý si možem šupnúť aj 2-3 kúsky na tanierik, bez toho, aby som sa Zobraziť celý popisMala som veľmi chuť na tvaroh a svieži kolačik, lahší, ktorý si možem šupnúť aj 2-3 kúsky na tanierik, bez toho, aby som sa cítila ako klokan :) A keďže mám v stredu sviatok, piekla som si pre seba :) Milujem aj ananásový jogurt, ale mám pocit, že je tam málo toho ananásu. V tortičke, ktorú možno urobiť aj ako koláčik na plech je len jedna lyžica múky, vanilkové cukre a med, takže vobec žiadna kalorická bomba. Je tam výrazná tvarohová a ananásová chuť.

60 minút
na 170 °C

Suroviny

4
3 pl
 štipka
3
3 pl
1 pl
1 pl
2 bal.
2 pl
450 g
(0,5%)
1
2 čl
300 ml




Postup

  1. 1

    Upečieme si piškótový kakaový korpus klasickým spôsobom. Mám veľmi jednoduchý recept, každý si môže urobiť podľa seba, ale ja len tak jednoducho :) Oddelíme si vajíčka. Šlaháme žĺtka,práškový cukor, 1 vanilkový cukor do peny. Preosejeme si kakaový prášok, s pdp a lyžicou múky, zmiešame a spolu s lyžicou vody pridáme k žĺtkam. Vyšľaháme si do tuha sneh z bielkov so štipkou soli a len ručne pomaličky vmiešame do kakaovej časti. Dáme upiecť buď na pečiacom papieri, alebo si vymastíme plech a vysypeme múkou. Ja pečiem korpus na 170 stupňov na 25 min. Aj tak vždy trošku spadne :P Ale potom sa aj tak napije tvarohu, takže dúfam, že nevadí. Mám sa ešte čo učiť.

    Letná zdravá tortička - obrázok 1
  2. 2

    Urobíme si plnky. Tvaroh vymiešame s vanilkami a citrónovou kôrou, poprípade dosladíme, ak nám je málo sladké.

    Letná zdravá tortička - obrázok 2
  3. 3

    Druhá plnka - rozmixujeme si ananás v odmerke a dolejeme vodou do 800ml na oba zlaté klasy, aby nám to pekne stuhlo. Pridáme 2x zlatý klas a med, a už by sme mali mať vychladnutý korpus. Rozrežeme na polovicu, a otočíme. Už si môžeme uvariť pripravenú ananásovú masu - želé na hustú kašu, ktorú si pekne strázime, aby sa nezrazila, keď sa varí a chladí. Keď je uvarené, chladíme miešaním, poprípade, dáme do dresu so studenou vodou a vychladíme.

    Letná zdravá tortička - obrázok 3
  4. 4

    Začneme skladať tortičku späť do formy. Korpus, polovicu tvarohu, ananásové želé, a opäť korpus, tvarohová plnka a ananásová.

    Letná zdravá tortička - obrázok 4
  5. 5

    Ozdobíme mätou, či medovkou. Zakryjeme alobalom, alebo fóliou a necháme vychladiť a stuhnúť do ďaľšieho dňa. Je to rýchle, chutné. Dobrú chuť.

    Letná zdravá tortička - obrázok 5

Diskusia k receptu

monzet
mne sa páči,tvaroh a ananás-prečo nie?Dobrá kombinácia.
srnkas
Dakujem pekne za komentiky. Zdrava, alebo zdravsia asi preto, ze v recepte nepouzivam vela cukru, tuku a muky ako sa napriklad hodi a dava do inych kolacikov. Celkovo je to velmi sviezi kolac, po ktorom urcite nebudes odfukovat ako po kremesi. Navyse ananas je vyborne ovocie na dietku, pouzila som cerstvy. Ale ano baobab,..je to uhol pohladu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia