Foto: andys
Počula som na ňu samé chvály, tak som ju musela vyskúšať. Inšpiráciu som našla u Jardu Žídeka.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej a okorenenej vody. Voda by mala siahať iba tesne nad zemiaky.
- 2
Pór - bielu časť - dôkladne umyjeme a nakrájame na kolieska (ak ostáva hlina medzi jednotlivými časťami vňate, vodou prepláchneme aj pokrájané kúsky). Pridáme variť k zemiakom, kým pór a zemiaky nezmäknú.
- 3
Pred dokončením pridáme celé strúčiky cesnaku, odstavíme a polievku rozmixujeme. Vrátime na oheň, prilejeme smotanu, muškátový oriešok podľa chuti a ak je to potrebné, ešte prisolíme a prikoreníme.
- 4
Polievka sa môže podávať aj za tepla aj za studena, tradične s toastom alebo s krutónmi. Ja som ju servírovala teplú s plátkami opečenej pancetty (môžete použiť akúkoľvek prerastenú slaninku prípadne prosciutto). Želám dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu