Kakaová roláda s čerešňami a mascarpone fotorecept
Foto: olinecka
Roláda na posedenie, pohostenie pre návštevy alebo len tak na tieto voľné dni.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
štipka |
|
1 bal. |
|
6 PL |
|
3 PL teplá (nie horúca) |
|
6 PL |
|
1/2 bal. |
|
3 PL preosiate |
|
Na potretie korpusu: | |
|
|
Plnka: | |
250 ml (33 %) |
|
250 gr |
|
2 PL |
|
čerstvé odkôstkované |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Vajíčka vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridáme vanilínový cukor, po lyžiciach kryštálový cukor a vyšľaháme do hustej žĺtkovej peny. Prišľaháme teplú vodu. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a kakaom a zľahka vmiešame do žĺtkového základu.
-
2
Plochý plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 10-12 minút.
-
3
Upečený korpus preklopíme na vlhkú utierku, zrolujeme a necháme vychladnúť.
-
4
Čerešne umyjeme a necháme odkvapkať. Korpus na roládu rozvinieme a potrieme lekvárom do 3/4 korpusu.
-
5
Čerešne odkôstkujeme.
-
6
Mascarpone vyšľaháme s lekvárom, pridáme smotanu na šľahanie a vyšľaháme do tuha.
-
7
Krémom naplníme roládu, rozložíme čerešne a pomocou papiera na pečenie zrolujeme roládu, ktorú dáme do chladničky stuhnúť.
-
8
Roládu pred podávaním upravíme (odrežeme konce), pokrájame a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu