Pečieme ho po celý rok, ale hlavne na Veľkú noc a Vianoce / vtedy je Vianočný vrkoč /.
príprava
na 175 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 600 g |
|
| 70 g |
|
| 1 kocka |
|
| 1 ks |
|
| 2 ks |
|
| 2 dcl |
|
| 125 g |
|
| štipka |
|
| Plnka orechová: | |
| 1,5 dcl |
|
| 180 g |
|
| 1 ks |
|
| 250 g |
|
| 30 g |
|
| Plnka maková: | |
| 1,5 dcl |
|
| 200 g |
|
| 250 g |
|
| 1 ks |
|
| Plnka tvarohová: | |
| 250 g |
|
| 80 g |
|
| 1 ks |
|
| 3 PL |
|
| 2 PL |
|
| štipka |
|
Postup
-
1
Urobíme si kvások. Keď je hotový, vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť. Ja používam rýchlokysku z Tupperware, tam je to hotové do 5 minút. Cesto rozdelíme na tri časti.
-
2
Pripravíme si náplne.Dáme si zohriať mlieko. Keď začne vrieť, nasypeme mak zmiešaný s cukrom. Premiešame a odstavíme. Rovnako postupujeme aj na orechovú náplň.Tvarohovú nevaríme, iba všetko premiešame. Ak je tvaroh redší, pridáme krupicu. Plnky musia byť vychladené!!! Najlepšie je urobiť si ich večer pred pečením.
- 3
Cesto vyvaľkáme a potierame každé inou plnkou.Nakoniec ho zrolujeme.
- 4
Rovnako postupujeme aj s tvarohovou a orechovou náplňou. Potrieme ich vajíčkom a upletieme vrkoč.
- 5
Pečieme na 175°C cca. 50 minút. Koláč môžeme krájať najskôr o 3 hodiny!!!
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3









Diskusia k receptu