Foto: taxitaxi
Pečieme ho po celý rok, ale hlavne na Veľkú noc a Vianoce / vtedy je Vianočný vrkoč /.
príprava
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
600 g |
|
70 g |
|
1 kocka |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
2 dcl |
|
125 g |
|
štipka |
|
Plnka orechová: | |
1,5 dcl |
|
180 g |
|
1 ks |
|
250 g |
|
30 g |
|
Plnka maková: | |
1,5 dcl |
|
200 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
Plnka tvarohová: | |
250 g |
|
80 g |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Urobíme si kvások. Keď je hotový, vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť. Ja používam rýchlokysku z Tupperware, tam je to hotové do 5 minút. Cesto rozdelíme na tri časti.
-
2
Pripravíme si náplne.Dáme si zohriať mlieko. Keď začne vrieť, nasypeme mak zmiešaný s cukrom. Premiešame a odstavíme. Rovnako postupujeme aj na orechovú náplň.Tvarohovú nevaríme, iba všetko premiešame. Ak je tvaroh redší, pridáme krupicu. Plnky musia byť vychladené!!! Najlepšie je urobiť si ich večer pred pečením.
- 3
Cesto vyvaľkáme a potierame každé inou plnkou.Nakoniec ho zrolujeme.
- 4
Rovnako postupujeme aj s tvarohovou a orechovou náplňou. Potrieme ich vajíčkom a upletieme vrkoč.
- 5
Pečieme na 175°C cca. 50 minút. Koláč môžeme krájať najskôr o 3 hodiny!!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu