Veľkonočný vrkoč fotorecept

taxitaxi - fotkataxitaxi, 18. apríla 2014
Veľkonočný vrkoč (fotorecept)
Foto: taxitaxi

Pečieme ho po celý rok, ale hlavne na Veľkú noc a Vianoce / vtedy je Vianočný vrkoč /.

60 minút
príprava
50 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
600 g
70 g
1 kocka
1 ks
2 ks
2 dcl
125 g
 štipka
Plnka orechová:
1,5 dcl
180 g
1 ks
250 g
30 g
Plnka maková:
1,5 dcl
200 g
250 g
1 ks
Plnka tvarohová:
250 g
80 g
1 ks
3 PL
2 PL
 štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Urobíme si kvások. Keď je hotový, vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť. Ja používam rýchlokysku z Tupperware, tam je to hotové do 5 minút. Cesto rozdelíme na tri časti.

    Veľkonočný vrkoč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si náplne.Dáme si zohriať mlieko. Keď začne vrieť, nasypeme mak zmiešaný s cukrom. Premiešame a odstavíme. Rovnako postupujeme aj na orechovú náplň.Tvarohovú nevaríme, iba všetko premiešame. Ak je tvaroh redší, pridáme krupicu. Plnky musia byť vychladené!!! Najlepšie je urobiť si ich večer pred pečením.

  3. 3

    Cesto vyvaľkáme a potierame každé inou plnkou.Nakoniec ho zrolujeme.

    Veľkonočný vrkoč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rovnako postupujeme aj s tvarohovou a orechovou náplňou. Potrieme ich vajíčkom a upletieme vrkoč.

    Veľkonočný vrkoč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme na 175°C cca. 50 minút. Koláč môžeme krájať najskôr o 3 hodiny!!!

Diskusia k receptu

eviana
Krásne zapletený a isto skvelý vrkoč :)
paeva
je ako bíbatko v perinke, vyskúšam, ukladám
havino
skoro štedrák si zamotal do vianočky, mám rada zahryznúť a aj mak, aj orechy a ked ešte tvaroh, paráda

Zaujímavé video z archívu TV Varecha