
Krídelká v paprike a paradajkách
Paradajky narežeme na hrubšie kolieska posolíme a okoreníme. Farebné papriky prerežeme na štvrtky, dáme do nádoby...

Hippie Toast
Komerčný recept<br /> Toast v štýle detí kvetov: Plný farieb, priateľstva, mieru a slobody. Z lásky k zvieratám celý...

Slaná torta s kyslou kapustou a údeným bokom
Tarta z kapustą kiszoną i boczkiem - grzechu warta

Cviklový guláš
Cvikla sa obyčane používa vo forme šalátov, ale dá sa z nej pripraviť aj chutné jedlo....

Ajo blanco s mandľami a hroznom
Toastový chlieb namočíme do vody zmiešanej s čerešňovým octom. Kým sa chlieb dobre nasaje, do...

Zeleninový šalát s feniklom
Zeleninové šaláty sú veľmi vďačným ľahkým jedlom. A ak sa tam "vpašuje" fenikel, je to...

Zemiakové kvetinky s oblohou a tatárskou omáčkou ( fotorecept)
Zemiaky mi velmi chutia a hlavne hranolky vyprazane s tatarskou omackou alebo s kecupom. Tento krat...

Perníkové Tofu cookies
Už ste niekedy použili Tofu na prípravu koláčikov? Vyskúšajte tento recept na vianočné perníky a určite si...

Mohykánové perníkové vajíčka
Tieto krásne vajíčka som dostala od nášho nového kolegu-varecháča. Podarilo sa mi zohnať recept, podľa...

Strapačky z Markušovců
Takto vařil můj tchán ke spokojenosti celé rodiny, včetně tchýně, který se r. 1912...

Zemiakové lodičky s hlivovým krémom
Mali sme dnes chuť na jedlo zo zemiakov, čo mi prišlo celkom vhod keďže sa snažím...

Lečo s baklažánom, cícerom a sójovou smotanou
Prvýkrát som skúšala lečo so „smotanou“....

Bylinkovo–zemiaková nátierka
Rúru predhrejeme na 180 °C. Celé strúčiky cesnaku vložíme do alobalu, pokvapkáme ich olivovým olejom,...

„Bryndzáky“ trochu inak
„Na tanieri máme doma väčšinou jedlá bez mäsa, veľa zeleniny, to ide asi aj s...

Pšeno so zeleninou
Pšeno je v našej kuchyni dosť málo používané, napriek svojej hodnote. Začnete s ním experimentovať?

Ananásovo-banánové smoothie
Všetky suroviny dáme do blenderu/mixéru a spolu mixujeme 30 sekúnd. Nalejeme do pohárov a chutné smoothie...

Jednoduchý koláčik
Do dvoch mís dáme múku a cukor. Žĺtka oddelíme od bielok. Bielka dáme do misy...

Bezlepkový tvarohový koláč s jahodami
Bezlepkový tvarohový koláč sa dá upiecť na viacero spôsobov. My sme vyskúšali verziu s jahodami a povieme rovno, je to jedna skvelá, šťavnatá dobrota, po ktorej sa len tak “zaprášilo”....

Luxusný pomarančový minicheesecake
Luxusne vyzerajúci, výborný a veľmi jednoduchý pomarančový minicheesecake, ktorý pripomína skvelú chuť čokoládovo-pomarančovej zmrzliny...

Créme brulée s bielou čokoládou
Tento recept pochádza u časopisu Albert a výsledok je priam neodolateľný-nadýchaný krém, ktorý sa rozplýva na jazyku......