Tento recept som si vytvorila sama.Je úsporný,lebo z jedného kurčaťa je aj polievka,aj hlavné jedlo.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| cca 1,5 kg | 
                                                             | 
                                                    
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 500 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 čl | 
                                                             | 
                                                    
| 1,5 čl | 
                                                             | 
                                                    
| 0,5 čl | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 6 strúčik | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| na polievku: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 1 čl | 
                                                             | 
                                                    
| 1 čl | 
                                                             | 
                                                    
| 6-7 zrniek | 
                                                             | 
                                                    
| 1 kocka | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Kurča rozporcujeme.Očistíme koreňovú zeleninu.Rožky namočíme do mlieka.
- 2
 Zo spodných stehien,krídiel,chrbta, očistenej koreňovej zeleniny a korenín uvaríme polievku.Po uvarení precedíme , varené mäso oddelíme od kosti a dáme bokom.Ešte uvaríme cestoviny a polievku máme hotovú.
- 3
 Horné stehná a prsia/,ktoré ostali v surovom stave/tiež odkostíme.Potom mäso surové aj varené,vyžmýkané rožky,petržlenovú vňať a cesnak zomelieme na mäsovom mlynčeku.Pridáme vajcia,soľ,korenie a vegetu a dobre premiešame.
- 4
 Na dno pekáča rozotrieme polovičnú dávku masla,posypeme strúhankou.Pridáme zomletú zmes,vytvarujeme bochník ,posypeme strúhankou a na vrch poukladáme zvyšky masla.Miesto masla môžme použiť aj olej. Pekáč prikryjeme a pečieme cca 90 minút.Pred koncom asi 15 minút, pekáč odkryjeme,aby sa na fašírke vytvorila zlatistá kôrka.Podávame so zemiakovou kašou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu