Kuracia fašírka+polievka

jackguelina2 - fotkajackguelina2, 3. októbra 2013

Tento recept som si vytvorila sama.Je úsporný,lebo z jedného kurčaťa je aj polievka,aj hlavné jedlo.

10
porcií
70 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

cca 1,5 kg
4 ks
500 ml
4 ks
1 čl
1,5 čl
0,5 čl
100 g
6 strúčik
na polievku:
1 čl
1 čl
6-7 zrniek
1 kocka




Postup

  1. 1

    Kurča rozporcujeme.Očistíme koreňovú zeleninu.Rožky namočíme do mlieka.

  2. 2

    Zo spodných stehien,krídiel,chrbta, očistenej koreňovej zeleniny a korenín uvaríme polievku.Po uvarení precedíme , varené mäso oddelíme od kosti a dáme bokom.Ešte uvaríme cestoviny a polievku máme hotovú.

  3. 3

    Horné stehná a prsia/,ktoré ostali v surovom stave/tiež odkostíme.Potom mäso surové aj varené,vyžmýkané rožky,petržlenovú vňať a cesnak zomelieme na mäsovom mlynčeku.Pridáme vajcia,soľ,korenie a vegetu a dobre premiešame.

  4. 4

    Na dno pekáča rozotrieme polovičnú dávku masla,posypeme strúhankou.Pridáme zomletú zmes,vytvarujeme bochník ,posypeme strúhankou a na vrch poukladáme zvyšky masla.Miesto masla môžme použiť aj olej. Pekáč prikryjeme a pečieme cca 90 minút.Pred koncom asi 15 minút, pekáč odkryjeme,aby sa na fašírke vytvorila zlatistá kôrka.Podávame so zemiakovou kašou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia