Slivkové pšeno

grg - fotkagrg, 1. mája 2014

Dnešné raňajky - sladké a sýte :)...mňamka. Ospravedňujem sa, že chýba fotka, ale zjedlo sa skôr ako sa stihlo odfotiť...:) Pšeno- jedna z najzdravších obilnín, Zobraziť celý popisDnešné raňajky - sladké a sýte :)...mňamka. Ospravedňujem sa, že chýba fotka, ale zjedlo sa skôr ako sa stihlo odfotiť...:) Pšeno- jedna z najzdravších obilnín, bezlepková, ľahko stráviteľná, s vysokou výživnou hodnotou rovnajúcou sa ovseným vločkám. Obsahuje vysoký podiel železa a kremíka, spevňuje kosti, chráni zuby, nechty a vlasy...a ešte dá aj rýchlo pripraviť :-).

20 minút
príprava
15+5 minút
tepelná úprava

Suroviny

podľa potreby  (lúpané proso)
3 diely množstva pšena
 alebo iné sladidlo




Postup

  1. 1

    Pšeno si 3x sparíme vriacou vodou. Vodu zlejeme a uvaríme do mäkka (kým pšeno vodu nevypije) -tak cca 15 min.

  2. 2

    Slivky si namočíme a potom s cukrom chvíľku povaríme. (Ak nechceme nemusíme variť, ale ja mám rada tú šťavu, čo pritom vznikne :))

  3. 3

    Uvarené pšeno zmiešame s kokosom a medom (nemusí byť, slivky sú dosť sladké, ale chutí to lepšie :)). Už táto variácia čistého pšena s medom, či kokosom je chutná :)

  4. 4

    Pridáme slivky (môžeme ich pokrájať na menšie kusy) a premiešame. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

53007_1395877119 - profilový obrázok
grg
grg
som rada :) treba skúsiť a pri ochucovaní sa fantázií medze nekladú.... ja som mala dnes pšeno s kyslastým lekvárikom a kokosom mňam :)...úžasná obilnina-asi som si ho zamilovala
pipnat
podobne pripravujem pohánku, ale ja už necukrím, bohato mi stačia sušené slivky a pridám trošku kokosového oleja, ten milujem:)
53007_1395877119 - profilový obrázok
grg
grg
@pipnat Ďakujem za tip :) pohánku na sladko som ešte neskúšala, len na slano a potom klíčenú -tá je výborná @marianne ďakujem, som rada, že sa páči
popoluska340
Ja neviem,vzdy musim pseno varit dlhsie skoro 30 minut,lebo je stale tvrde.Ale zajtra vyskusam uvarit.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia