Kysnutá cmunda s hovädzím rebierkom

Zdeněk Michálek
šéfkuchár reštaurácie Qualia v Bratislave, 3. novembra 2014 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Kysnutá cmunda s hovädzím rebierkomFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
50 min
príprava
30-40 min
na 170 °C

Suroviny

2 kg
300 g
40 g
100 g
100 g
50 g
100 ml
Cmunda:
1 kg
5 ks
200 g
42 g
2 čl
100 ml
50 g
30 g
 na vymastenie pekáča
 na vysypanie pekáča
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Cibuľu a cesnak nasekáme najemno, pridáme kečup, horčicu, pivo a korenie. Vymiešame hustú marinádu, do ktorej vložíme rebierka a necháme najlepšie cez noc marinovať. Marinované rebierka preložíme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170 °C.

  2. 2

    Cmunda: Zmiešaním droždia, cukru, vlažnej vody a hrste múky pripravíme kvások. Zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku, žĺtky, kvá-sok, prelisovaný cesnak, huby, majorán, soľ, korenie a rascu.

  3. 3

    Cesto dobre premiešame, vmiešame doň tuhý sneh z bielkov, preložíme na masťou vymastený a strúhankou vysypaný plech a pečieme pri 170 °C.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist