Kysnutá cmunda s hovädzím rebierkom
Zdeněk Michálek
šéfkuchár reštaurácie Qualia v Bratislave, 3. novembra 2014
šéfkuchár reštaurácie Qualia v Bratislave, 3. novembra 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
30-40 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
2 kg |
|
300 g |
|
40 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
Cmunda: | |
1 kg |
|
5 ks |
|
200 g |
|
42 g |
|
2 čl |
|
100 ml |
|
50 g |
|
30 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
na vymastenie pekáča |
|
na vysypanie pekáča |
|
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak nasekáme najemno, pridáme kečup, horčicu, pivo a korenie. Vymiešame hustú marinádu, do ktorej vložíme rebierka a necháme najlepšie cez noc marinovať. Marinované rebierka preložíme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170 °C.
- 2
Cmunda: Zmiešaním droždia, cukru, vlažnej vody a hrste múky pripravíme kvások. Zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku, žĺtky, kvá-sok, prelisovaný cesnak, huby, majorán, soľ, korenie a rascu.
- 3
Cesto dobre premiešame, vmiešame doň tuhý sneh z bielkov, preložíme na masťou vymastený a strúhankou vysypaný plech a pečieme pri 170 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu