Kysnutá cmunda s hovädzím rebierkom

Zdeněk Michálek
šéfkuchár reštaurácie Qualia v Bratislave, 3. novembra 2014
Kysnutá cmunda s hovädzím rebierkom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
50 minút
príprava
30-40 minút
na 170 °C

Suroviny

2 kg
300 g
40 g
100 g
100 g
50 g
100 ml
Cmunda:
1 kg
5 ks
200 g
42 g
2 čl
100 ml
50 g
30 g
 na vymastenie pekáča
 na vysypanie pekáča

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak nasekáme najemno, pridáme kečup, horčicu, pivo a korenie. Vymiešame hustú marinádu, do ktorej vložíme rebierka a necháme najlepšie cez noc marinovať. Marinované rebierka preložíme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170 °C.

  2. 2

    Cmunda: Zmiešaním droždia, cukru, vlažnej vody a hrste múky pripravíme kvások. Zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku, žĺtky, kvá-sok, prelisovaný cesnak, huby, majorán, soľ, korenie a rascu.

  3. 3

    Cesto dobre premiešame, vmiešame doň tuhý sneh z bielkov, preložíme na masťou vymastený a strúhankou vysypaný plech a pečieme pri 170 °C.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Tá cmunda je aj pre mňa zaujímavá, ale rebierka radšej bravčové, ešte som nejedla a ani recept nevidela, kde sa pečú - nie sú suché?

Pridaj komentár k receptu: