Zubáč marinovaný v pive
František Mátéffy
executive chef Hotel & Spa Resort Kaskady na Sliači-Sielnici, 5. júla 2015
executive chef Hotel & Spa Resort Kaskady na Sliači-Sielnici, 5. júla 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
65 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filetu zo zubáča osušíme, v nádobe ju zalejeme pivom. Necháme 2–3 hodiny (podľa hrúbky) v chladničke odležať. Potom ju osolíme a pečieme z oboch strán na masle.
- 2
Zemiaky očistíme, uvaríme, scedíme. Pridáme maslo, soľ, pokrájanú mladú cibuľku, petržlenovú vňať a všetko spolu popučíme. Červenú papriku upečieme v rúre pri 200–220°C dočierna. Vyberieme a zakryjeme v nádobe (potravinárskou fóliou) vzduchotesne na 10 minút, nech sa sparí, potom ju očistíme od upečenej šupky.
- 3
Papriku nakrájame na rezance, cesnak na plátky a spolu krátko podusíme na masle s tymianom, soľou a troškou piva. Všetko spolu podávame s plátkom citróna.
- 4
Poznámka: Rybu pripravujeme ako poslednú, aby nebola na tanieri suchá.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu