
Bezlepkové plnené medovníky
Ak tieto sviatky nestíhate, tento recept je pre vás záchranou. Z hotového chladeného medového cesta...

Hliva so seitanom
Chutná čerstvá hliva v kombinácii s kvalitnými cestovinami je delikatesa.

Sviečkové rezy so šunkou a vajcom
tento recept mám od kamarátovej svokry podávali ho na jeho svadbe.

Morčacie prsty v pikantnom plášti s dipom z plesnivého syra
Z morčacích pŕs narežeme prsty, osolíme a obalíme v múke vajciach a strúhanke do ktorej sme...

Králičie stehná marinované s drienkovicou
Jeden z možných spôsobov prípravy lahodného králičieho, ale aj zajačieho mäsa. Ďakujúc „super“ kamarátovi Tiborovi...

Kura na sekte Hubert
Ostalo nám 3/4 fľaše sektu. Čo s tým urobiť? Tak som spravil kura na ňom...

Praženica s chorizom a jadrovníkmi paprík
Už dávno som nepridal svoj recept na využitie jadrovníkov „srdiečok“ paprík, špeciality mojej kuchyne. Tentoraz...

Pečený ryžovo-pudingový koláč
Koláč z ryže? Áno! A aký vynikajúci. Sladká ryžová plnka a osviežujúce lesné ovocie na vrchu....

Výborná polievka z pastierskej kapsičky
Z byliniek sa dajú variť aj výborné jedlá, lebo niektoré z nich sa dajú využiť v kuchyni ako celkom obyčajná zelenina. Sem patrí aj táto skvelá rastlina, z ktorej ja už veľa rokov varím....

Paradajkové a paprikové brusketky
Upravený recept pôvodom od mojej sestričky-kozičky žijúcej v Itálii :))

Špagety s morskými potvorkami a parmezánom
Uvaríme si zeleninový vývar z pol kocky bujónu a 250 ml vody.

Arašidovo-maslové cookies
Pre milovníkov arašidovej vône i chuti. Vynikajúce ku káve či čaju.

Kolagénový vývar z hovädzích kostí
Vývar z kostí obsahuje veľa vitamínov, minerálov a kolagénu. Vývar zredukujeme na želatínu a tuk....

Čokonuss muffin bez múky s nutelovým krémom
Nie sú to typické muffiny, už len z dôvodu, že do nich nejde múka, ...

Tymianové ravioli plnené krevetami
Plnka: Krevety nakrájame na malé kúsky a orestujeme na rozomletej zelenine. Osolíme, ochutíme čerstvým čiernym...

Roláda z tofu a kelových listov
Ostalo mi pár kelových listov po príprave prívarku ale na pláne k obedu bolo Tofu...

Pórový šalát
Šaláty sú vhodným jedlom po celý rok. Suroviny môžeme rôzne kombinovať a obmieňať podľa sezóny...

Plnené conchiglioni s tekvicou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Po scedení ich pokvapkáme olejom a odložíme na teplé miesto...

Rozbúrené more
2, 5dcl vody necháme uvariť spolu s 15dkg cery. Ked sa to uvarí tak to odstavíme z...

Doúdenie slaninky a klobások
Slaninu a klobásu zavesiť na mriežku a dať údiť do vačšieho hrnca. Na spodok hrnca...

Lososová omáčka
Čerstvú zeleninu najprv krátko povaríme. Údeného lososa nakrájame na prúžky.

Tarte tatin na spôsob tartiflette
Chcela som trochu obmeniť klasickú verziu na francúzsku syrovú špeciality Tartiflette. Samozrejme, pokiaľ nemáte syr...

Kurací rezeň plnený klobásou a parenicou
Kuracie rezne narežeme, naklepeme, osolíme a okoreníme.

Indiánska kukurica na grile
Kukuričné klasy potrieme olejom, okoreníme anízom a paprikou a zo 4 strán asi 2 minúty grilujeme....

Pirohy plnené husacou pečeňou
Zo zemiakov, múky a soli pripravíme zemiakové cesto. Vyvaľkáme ho a vykrajovadlom vykrojíme kolieska. Opečenú...

Pečená ovsená kaša
Priateľ si túto kašu veľmi pochvaľoval a robím ju doma pravidelne! :-)

Žalude z maslových sušienok
Maslo roztopíme, pridáme cukor, pomleté sušienky a orechy a džús. Spracujeme rukami do kompaktnej...

Slaný koláč
Mlieko dáme zohriať pridáme droždie, cukor, soľ. Pridávame oleja múku. Vypracujeme cesto. Cesto dáme na dosku...

Uhorky na grécky spôsob
Chcela som vyskúšať nejaký nový šalátik z uhoriek, tak som si našla toto v Kuchárskej knihe...

Plnený kaleráb s ryžovými rezancami a šafranovou omáčkou
Částo bývám nerozhodný a bojujem s tým na čo mám práve chuť. Pozriem do chladničky a...