Foto: miqiqiqa
K narodeninám som si upiekla takúto fajnú ovocnú tortu. :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
KORPUS: | |
130 g |
|
3 ks |
|
100 g |
|
pol balíčka |
|
PLNKA: | |
300 ml |
|
1 ks (krémový prášok) |
|
150 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
ŽELATINA: | |
(v prášku) |
|
500 ml |
|
Postup
-
1
Upečieme si korpus. Cesto vylejeme do formy s papierom na pečenie. Upečte si taký, na ktorý ste zvyknutý. Je to jedno len aby nebol nízky a ani privysoký :) Keď sa korpus ochladí odstránime mastný papier a korpus môžme/ nemusíme otočiť.
-
2
Uvaríme si puding z mlieka, zlatého klasu a cukru. Vychladnuté zmiešame s maslom a Palmarinom.
-
3
Formu s korpusom dookola olemujeme papierom na pečenie a obyčajným kancelárskym papierom aby bol krém rovnomerne po bokoch natretý a aby aj želatína ktorú na krém nalejeme bola pekne zarovnaná.
-
4
Korpus natrieme krémom a začneme ukladať ovocie, ktoré chcete. Ak chcete tortu ozdobovať tak si nechajte v zdobiacej pištoli alebo vrecúšku kúsok krému.
-
5
Zdobíme ovocím, ktoré sme odcedili od šťavy, ktorú použijeme na želatínu.
-
6
Ak nemáme pol litra ovocnej štavy, dolejeme ju čistou vodou, aby sme mali pól litra. Môžeme dochutiť cukrom. Želatínu vysypeme do šťavy a necháme ju 10 minút napučať. Potom želatínu zahrejeme podla návodu na 60 stupňov a mierne ochladenú ju nalejeme pomaly na tortu.
-
7
A ozdobíme odloženým krémom. :)
A @dandulka , aká to bola obruč, myslím aj materiál, bolo to v rámci nejakej krajiny, alebo len tak, v akcii?