Miškina torta fotorecept

miqiqiqa - fotkamiqiqiqa, 18. novembra 2012
Miškina torta (fotorecept)
Foto: miqiqiqa

K narodeninám som si upiekla takúto fajnú ovocnú tortu. :)

12
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

KORPUS:
130 g
3 ks
100 g
pol balíčka
PLNKA:
300 ml
1 ks (krémový prášok)
150 g
50 g
50 g
ŽELATINA:
 (v prášku)
500 ml




Postup

  1. 1

    Upečieme si korpus. Cesto vylejeme do formy s papierom na pečenie. Upečte si taký, na ktorý ste zvyknutý. Je to jedno len aby nebol nízky a ani privysoký :) Keď sa korpus ochladí odstránime mastný papier a korpus môžme/ nemusíme otočiť.

    Miškina torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvaríme si puding z mlieka, zlatého klasu a cukru. Vychladnuté zmiešame s maslom a Palmarinom.

    Miškina torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Formu s korpusom dookola olemujeme papierom na pečenie a obyčajným kancelárskym papierom aby bol krém rovnomerne po bokoch natretý a aby aj želatína ktorú na krém nalejeme bola pekne zarovnaná.

    Miškina torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Korpus natrieme krémom a začneme ukladať ovocie, ktoré chcete. Ak chcete tortu ozdobovať tak si nechajte v zdobiacej pištoli alebo vrecúšku kúsok krému.

    Miškina torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zdobíme ovocím, ktoré sme odcedili od šťavy, ktorú použijeme na želatínu.

    Miškina torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ak nemáme pol litra ovocnej štavy, dolejeme ju čistou vodou, aby sme mali pól litra. Môžeme dochutiť cukrom. Želatínu vysypeme do šťavy a necháme ju 10 minút napučať. Potom želatínu zahrejeme podla návodu na 60 stupňov a mierne ochladenú ju nalejeme pomaly na tortu.

    Miškina torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A ozdobíme odloženým krémom. :)

    Miškina torta (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

medulienka122
pekná tortička a ak je to ešte aktuálne, tak všetko najlepšie k narodkám, a ak už nie je, tak aj tak:-))
rajnica
1* a vydrž s jednoduchosťou, nedaj sa pokaziť "skúseným" Varechám
dandulka
Krásna torta. Si šikovná. Aj ja takú robievam ako ty. Tiež som používala papier, alebo alobal okolo korpusu. No v Lídli som si raz kúpila obruč, ktorá sa dá prispôsobiť podľa toho, akú použiješ formu. Je to veľmi dobrá vec.
evanaaa
Dobrá a pekná tortička, aj ja by som si z nej dala.....@miqiqiqa.
A @dandulka , aká to bola obruč, myslím aj materiál, bolo to v rámci nejakej krajiny, alebo len tak, v akcii?
miqiqiqa
Ďakujem Vám za blahoželania a vyskušajte ju- každému chutila :)
dandulka
@evanaaa tá obruč je z materiálu zušľachtená oceľ , dá sa nastaviť od priemeru cca 16 - 30 cm a má výšku 6,5 cm. Bola raz v ponuke spotrebného tovaru počas akciového týždňa. Mám ju asi rok . Môže sa v nej aj piecť hustejšie cesto tak, že sa položí na plech. Neskúšala som to. Ja mám formy. Ja ju používam len vtedy, keď dávam želatínu. Prispôsobím si ju podľa korpusu.Želatína pekne zostane na torte.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia