Foto: teniska
Nie sú to typické muffiny, už len z dôvodu, že do nich nejde múka, ale keďže nemám rada veľké torty, robila som túto naozaj Zobraziť celý popisNie sú to typické muffiny, už len z dôvodu, že do nich nejde múka, ale keďže nemám rada veľké torty, robila som túto naozaj lahodnú čokobombu do muffinových formičiek.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Rúru si predhrievame na 170 stupňov a zatiaľ si pripravíme si cesto : Vymiešame maslo s cukrom, pridáme žĺtko a postupne zašľaháme. Následne pridáme rozpustenú čokoládu. Ja som ju roztopila v mikrovlnke, niečo vyše minúty, kým nebola úplne rozpustená a potom som ju miešala - pekne sa celá pustila. Po čokoláde pridáme kávu, rum a soľ a zopár tĺčikom pobitých kešu orieškov. Zvlášť si vyšľaháme bielko úplne do tuha a primiešame ho do čokoládovej masy. Vylejeme do formičieky a pečieme asi 25 minút. Mne z tohto množstva vyšlo 6 menších muffinov.
-
2
Kým sa nám pečú, pripravíme si krém : Vymiešame syr s maslom, primiešame práškový cukor a nakoniec pridáme Nutellu. Krém dáme na chvíľku vychladiť a po dopečení a vyhladnutí muffinkov ozdobíme pomocou cukrárskeho sáčku. Ak nemáme, nacápame to tam lyžicou :D dozdobíme ľubovoľne :) ja som požila zlatobiele perličky od Dr. Oetkera :) taaak a dobrú chuť čokomaniaci! ;)
Diskusia k receptu