
Kurací rezeň s paradajkami a čakankou
Lombardským variantom nášho rezňa je milanesa – tenký plátok mäsa vypražený v trojobale....

Orechovo–mrkvová pečená dobrota
Žĺtky vymiešame s 2/3 cukru, škoricou a citrónovou šťavou a za stáleho miešania pridáme uvarenú postrúhanú mrkvu....

Katalánske toasty
Drsnejšiu stranu celozrnného alebo pšeničného rožteka potrieme cesnakom a „strúhame“ na ňom rajčinu dovtedy, kým sa...

Bezlepkové muffiny s orechami a malinami
Na raňajky, na desiatu, do ruksaku na výlet, na olovrant – presne na toto všetko sa zíde recept na tieto chutné bezlepkové mafinky s malinami a orechami....

Perníkové guľôčky bez lepku
Ako sa hovorí - dve muchy jednou ranou. A to je aj náš dnešný prípad. Máme pre vás totiž recept dva v jednom....

Špagetová tekvica zapekaná s párkami
Toto je jeden z ďalších spôsobov ako pripraviť špagetovú tekvicu. Tentokrát zapekanú....

Jogurtovo-jablková bábovka
Oloupaná a na kostičky pokrájená jablka pokapeme citronovou šťávou.

Čučuriedkový koláč s levanduľovým olejom
Oslaďte si dnešný deň s kúskom elegancie a vintage štýlu. Spojením dvoch diametrálne odlišných ingrediencií vykúzlite...

Pečené zemiaky
Tieto zemiaky sa dajú použiť aj ako príloha ale nemôžem odopreť samotnú konzumáciu. Je vhodné ich...

Vyprážaná husacia pečeň s karfiolom
Chrumkavá pochúťka doplnená lahodným karfiolom, to je vyprážaná husacia pečeň. Je to skutočná delikatesa, ...

Sladučké toliare
Tuk našľaháme na penu a pridáme cukor a korenie. Čokoládu zmiešame s múkou, škrobovou múčkou,...

Čoko-cupcake alebo mrkvička v záhradke
Keďže milujem sladké a hlavne americkú sladkú kuchyňu, na cupcakes nedám dopustiť a keď je tá...

Veľkonočné mafiny so šľahačkovým hniezdom a vajíčkami
Neodolateľné mafinky najmä pre milovníkov šľahačky.

Pizzòccheri della Valtellina
Pizzoccheri - čítaj piczókeri, je druh cestovín z pohánky, ktoré majú tradíciu v talianskom regióne Valtellina....

Sekaná s kelom
Je to taký môj zlepenec, čiže všetko sa dá zmeniť a upraviť podľa vlastných zvyklostí, ktoré aplikujete pri príprave sekanej......

Krokety kašaval
No tento recept som robila už dávno ale teraz som ho napísala :) (stále 10r. ) ...

Talianske biscotti
Biscotti patria v Taliansku k Vianociam a jedia sa na raňajky s espressom, kapučínom alebo s...

Jemnučké guľky
Najprv nahrubo nasekáme čokoládu. Potom ju spolu s mliekom za stáleho miešania a pri miernej teplote...

Tvarohová štóla s figovou plnkou s červeným vínom
Ak ste si doposiaľ na prípravu štóly netrúfli, tak s týmto receptom to určite vyskúšajte...

Perníčky bez lepku s čokoládovou polevou
Dnes sme si upiekli klasické vianočné perníčky, samozrejme bez lepku. Postačí vám na ne naše chladené medové bezgluténové cesto....

Tekvicovo-batatová polievka
Krémová polievka nie každému vyhovuje. Ale tí, ktorí ju majú radi, si prídu na...

Zelené kuracie stehienka
Rcp je variací na králičí stehýnka podle maminky známého zpěváka Jožky Šmukaře

Kačica so sušeným ovocím
Pečená kačica je delikatesa. Dá sa pripravovať na veľa spôsobov. Jedným z nich je aj pečenie na sušenom ovocí....

Chlebová polievka so zeleninou a sušenými hríbmi
Po dlhej dobe som varila zo starého chleba, lebo nám chlieb nezvykne zostávať.

Tekvicová polievka s orechami
Orechy v polievke nie sú u nás bežná záležitosť. Vyskúšajte aj túto možnosť, oživíte svoj...

Zemiaková zmes z Verony
A opäť jeden z receptov, kde nechýbajú moje obľúbené paradajky. Tentokrát v kombinácii so zemiakmi...

Citrusové prekvapenie
Do vína nasypeme cukor, na kolieska nakrájané dobre umyté citróny a pomaranče a necháme 4...

Cviklové vafle
Sladké vafle pozná každý. Ale čo tak spojiť príjemné s užitočným a vyskúšať zeleninové vafle? Napríklad...

Koláč z bieleho maku s kakaovou polevou
Biely mak je mojou obľúbenou surovinou. Veľmi rada ho používam....

Falošná treska z tofu
Na prvý pohľad sa človek začuduje, čo to má spoločné s treskou....

Laskonky od Veroniky Bušovej
Poznáme ich všetci :-) Obľúbené snehové pečivo, ktoré by nemalo chýbať v žiadnej klasickej cukrárni.