Vanilkové rezance s hruškami

redakcia - fotkaredakcia, 15. januára 2010

Suroviny

750 ml
1 balíček
400 g
4 ks
250 ml
1 PL
150 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do 250 ml mlieka pridáme 0,5 l vody, vanilkový cukor a v takto upravenom mlieku varíme rezance asi 12 minút. Zatiaľ ošúpeme hrušky, vykrojíme z nich jadrovníky a dužinu nakrájame na rezance. Podusíme ich v jablčnej šťave s cukrom asi 5 minút. Zvyšné mlieko potom uvedieme do varu a rozpúšťame v ňom pomaly nugátový krém.

  2. 2

    Rezance aj ovocie dáme odkvapkať a medzitým si nahrubo nasekáme lieskové jadrá. Hrušky servírujeme s rezancami na tanieri. Prelejeme ich len trochou omáčky, posypeme orieškami a poprášime škoricou. Všetko potom ozdobíme lístkami medovky.

  3. 3

    Zvyšné omáčku servírujeme osobitne.

Diskusia k receptu