
Nátierka z batatov a cícera
Do tejto nátierky sme rozmixovali pečené bataty, ktoré jej dodali farbu aj jemne sladkastú chuť...

Dezert z fľaštičky
Dezert vo fľaštičke? Prečo nie?!? Môžeme ho brať na výlety a nič sa mu nestane, nebude...

Rybacie filé na zemiakoch
Všetko, čo je pripravované v jednom hrnci alebo pekáči, je obľúbené. Nie je s...

Roláda s marhuľovou plnkou
Zahĺbil som sa do čítania, na feminity.zoznam.sk, receptu „marhuľová švajčiarska roláda“ a veľmi sa mi zapáčil....

Veľké „ravioly“ s ostriežom a so špenátom
Z múky, vajec, žĺtka a vody vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať asi hodinu v chladničke....

Pražma kráľovská (Orata, Sparus aurata) a slávky
Radšej mám na tento spôsob sardinky alebo makrelu, no keď je chuť na ryby, tak...

Krémová hrachová so slaninovou chuťou
Tento recept je pravdepodobne z Čiech, odkiaľ ho doniesla moja mama. Je to veľká mňamka...

Chlieb so sušenými slivkami
Tento chlebík sa výborne hodí na raňajky alebo večeru. Natretý maslom alebo lekvárom, ale aj...

Restovaná ryža s kuracím mäsom
Rýchle recepty zo "zbytkov" v chladničke by sme potrebovali všetci. Nielenže tak ušetríte peniaze, ale aj znížite množstvo odpadu....

Perník s orechami a jablkami
Poväčšinou si recept trošku upravím, keď som robil perník, tak navyše som doň pridal posekané vlašské orechy....

Zeleninový smotanovo-jogurtový šalát
Všetku zeleninu som postupne nakrájala v sekáčiku – nie nadrobno. Pridala som soľ, korenie, ...

Cviklové kvietky
Jednoduché, chutné a efektné jedlo, ktoré možno ochutnajú aj tí, ktorí cviklu veľmi nemusia....

Palacinková torta s paradajkami
Nevšedná kombinácia, ale výsledok stojí zato. Robím túto "tortu" v lete, keď mám...

Pečená žltá cuketa s jogurtovým dipom
Jednoduchý recept na pečenú a nakorenenú domácu žltú cuketu odrody tekvica cuketa Paladin F1.

Lekvárové taštičky bez lepku
Dnes vám chceme predstaviť chutné lekvárové taštičky bez lepku....

Bezlepkové jednohubky s cviklovou penou na Veľkú noc
Ak nemáte chuť stráviť v kuchyni pri príprave pohostenia pre šibačov veľa času, máme pre vás tip....

Toskánsky cuketový koláč
Netradičný chutný koláč, recept som našla v starom časopise. Pečie sa z čerstvej cukety.

Špagety so šampiňónovou omáčkou
Špagety sa dajú pripraviť s rôznymi omáčkami. Huby sa k tomuto účelu hodia znamenite. Či...

Parmezánové risotto so sušenými paradajkami, steakom z tuniaka a špargľou na masle
Navarte si vynikajúce jedlo s vínom, ktoré sa skvele hodí k Sauvignon, neskorý zber 2023....

Koláč z bieleho maku s kakaovou polevou
Biely mak je mojou obľúbenou surovinou. Veľmi rada ho používam....

Jarné rizoto s hráškom a bylinkovým olejom
Toto rizoto je skvelým spojením chutí aj štruktúr.

Rybacie filety s omáčkou z medvedieho cesnaku
Medvedí cesnak v období jeho rastu sa dá využiť aj na omáčku.

Vegetariánska fašírka
Uvaríme zemiaky v šupke tak, aby sa dali ľahko popučiť. Čas varenia záleží od množstva...

Bezlepkové gruľovníky
„Grule“ na východe znamenajú zemiaky, čiže názov sa odvodil od zemiakovo-bryndzovej plnky, ktorá tvorí...

Jablkovo-zázvorový koláč s bielym vínom
Keď sa zahryznete do tohto koláča, pošteklia vás kyslasté jabĺčka vykúpané v bielom víne, hrejivý...