Tekvicové perníky
Tekvicové perníky

Tekvicové perníky bez lepku

novalim - fotkanovalim, 10. decembra 2022. Komerčný recept.
Tekvicové perníky bez lepku
Foto: novalim

V dnešnom recepte sme tak trochu využili veľké oranžové šťavnaté tekvičky. A z tekvicového pyré sme si upiekli úžasne prevoňané a mäkučké tekvicové Zobraziť celý popisV dnešnom recepte sme tak trochu využili veľké oranžové šťavnaté tekvičky. A z tekvicového pyré sme si upiekli úžasne prevoňané a mäkučké tekvicové perníčky bez lepku. Poliali sme ich citrónovou polevou a ešte ani poriadne nevychladli, už boli preč.
Zdroj: www.novalim.sk

50 (+ chladenie) minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
100 g
100 g
100 g
100 g tekutý
80 g
1 ks
1 PL
1 ČL
1 ČL
Na polevu:
200 g
2 PL
1 PL vriaca




Postup

  1. 1

    Med, maslo a cukor zahrejeme na ohni a miešame do rozpustenia. Suché prísady premiešame v mise, potom ich zalejeme vlažnou medovou zmesou. Pridáme rozšľahané vajíčko a tekvicové pyré a vymiesime cesto.

  2. 2

    Cesto zabalíme do fólie a necháme v chladničke pár hodín odpočinúť. Potom z neho vytvarujeme guľky veľké asi ako vlašský orech, dáme ich na plech s papierom a pečieme na 180 °C asi 10-12 minút.

  3. 3

    Ešte horúce upečené perníčky namáčame do polevy, na ktorú sme rozmiešali uvedené prísady. Polevu necháme zaschnúť a perníčky vychladnúť.

Diskusia k receptu

babulicka
veru ,urcite budu chutne- ukladam si ich a upeciem s normalnou mukou
babulicka
musim potvtdit ze tieto medovniky su neskutocne vonave a makke-konecne som nasla take co mi chutia..vdaka za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia