Tekvicové perníky bez lepku
Foto: novalim
V dnešnom recepte sme tak trochu využili veľké oranžové šťavnaté tekvičky. A z tekvicového pyré sme si upiekli úžasne prevoňané a mäkučké tekvicové Zobraziť celý popisV dnešnom recepte sme tak trochu využili veľké oranžové šťavnaté tekvičky. A z tekvicového pyré sme si upiekli úžasne prevoňané a mäkučké tekvicové perníčky bez lepku. Poliali sme ich citrónovou polevou a ešte ani poriadne nevychladli, už boli preč.
Zdroj: www.novalim.sk
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g tekutý |
|
80 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Na polevu: | |
200 g |
|
2 PL |
|
1 PL vriaca |
|
Postup
-
1
Med, maslo a cukor zahrejeme na ohni a miešame do rozpustenia. Suché prísady premiešame v mise, potom ich zalejeme vlažnou medovou zmesou. Pridáme rozšľahané vajíčko a tekvicové pyré a vymiesime cesto.
- 2
Cesto zabalíme do fólie a necháme v chladničke pár hodín odpočinúť. Potom z neho vytvarujeme guľky veľké asi ako vlašský orech, dáme ich na plech s papierom a pečieme na 180 °C asi 10-12 minút.
- 3
Ešte horúce upečené perníčky namáčame do polevy, na ktorú sme rozmiešali uvedené prísady. Polevu necháme zaschnúť a perníčky vychladnúť.
Tiež perníky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu