Ryžové krokety zo syrom a bylinami

bobo1 - fotkabobo1, 21. júna 2012

Dobrá chuťovka ale aj predjedlo.

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
2 pol.lyžice
3/4 l
50 g strúhaný
pdľa potreby
omačka:
20 g
1 pol.lyžica
1/8 l
podľa chuti
na obalenie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Ryžu uvaríme vo vode pridáme do nej strúhaný syr. Omáčka,na masle necháme zbelieť múku rozvaríme ju s mliekom pokrájaným oregánom na hustý krém,ktorý zamiešame do ryže a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Z vychladnutej ryže vykrajujeme lyžicou kúsky,z ktorých na doske posypanej strúhankou formujeme valčeky,ktoré obalíme vo vajci a strúhanke.Krokety pražíme v rozpálenom oleji do ružova.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia