Dobrá chuťovka ale aj predjedlo.
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 300 g |
|
|
|
|
| 2 pol.lyžice |
|
| 3/4 l |
|
| 50 g strúhaný |
|
| pdľa potreby |
|
| omačka: | |
| 20 g |
|
| 1 pol.lyžica |
|
| 1/8 l |
|
| podľa chuti |
|
| na obalenie: | |
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Ryžu uvaríme vo vode pridáme do nej strúhaný syr. Omáčka,na masle necháme zbelieť múku rozvaríme ju s mliekom pokrájaným oregánom na hustý krém,ktorý zamiešame do ryže a necháme vychladnúť.
- 2
Z vychladnutej ryže vykrajujeme lyžicou kúsky,z ktorých na doske posypanej strúhankou formujeme valčeky,ktoré obalíme vo vajci a strúhanke.Krokety pražíme v rozpálenom oleji do ružova.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu