Dobrá chuťovka ale aj predjedlo.
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 2 pol.lyžice | 
                                                             | 
                                                    
| 3/4 l | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g strúhaný | 
                                                             | 
                                                    
| pdľa potreby | 
                                                             | 
                                                    
| omačka: | |
| 20 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 pol.lyžica | 
                                                             | 
                                                    
| 1/8 l | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| na obalenie: | |
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Ryžu uvaríme vo vode pridáme do nej strúhaný syr. Omáčka,na masle necháme zbelieť múku rozvaríme ju s mliekom pokrájaným oregánom na hustý krém,ktorý zamiešame do ryže a necháme vychladnúť.
- 2
 Z vychladnutej ryže vykrajujeme lyžicou kúsky,z ktorých na doske posypanej strúhankou formujeme valčeky,ktoré obalíme vo vajci a strúhanke.Krokety pražíme v rozpálenom oleji do ružova.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu