každý deň idem z práce domov cez trhovisko. Bože! Až oči prechádzajú z farieb, nos sa krúti za báječnými vôňami a slinky tečú ako Zobraziť celý popiskaždý deň idem z práce domov cez trhovisko. Bože! Až oči prechádzajú z farieb, nos sa krúti za báječnými vôňami a slinky tečú ako tomu povestnému pavlovovmu psovi. Zelenina, ovocie - a my, málomäsožravci, sme v siedmom nebi.
Postup
-
1
Slivky vykôstkujeme a do každej miesto kôstky vložíme lieskovec, prípadne kúsok kockového cukru. Ako kto rád sladké.
- 2
Z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Zapekaciu misu vytrieme maslom, vysypeme piškótovou strúhankou a vložíme do nej 1/3 snehu. Na sneh poukladáme slivky a na ne dáme vrstvu zvyšného snehu. Povrch ozdobne upravíme napr. vidličkou a posypeme nasekanými lieskovcami. V trúbe na 180°C zapečieme do svetlohneda. Pri podávaní porcie polejeme ovocnou šťavou.
- 3
Vylepšenia: miesto lieskovcov použijeme obyčajné mozočkové orechy - vlašáky. Miesto sliviek sa dajú použiť aj ringlóty alebo tie červené guľaté, divné slivky, ktorým neviem meno. Alebo broskyne pokrájané na štvrtiny. Sneh sa musí zapekať kým nie je na povrchu chrumkavý a vovnútri krásne lepkavý.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu