Slivky v snehovom záveji

rea1 - bez fotkyrea1, 6. augusta 2012

každý deň idem z práce domov cez trhovisko. Bože! Až oči prechádzajú z farieb, nos sa krúti za báječnými vôňami a slinky tečú ako Zobraziť celý popiskaždý deň idem z práce domov cez trhovisko. Bože! Až oči prechádzajú z farieb, nos sa krúti za báječnými vôňami a slinky tečú ako tomu povestnému pavlovovmu psovi. Zelenina, ovocie - a my, málomäsožravci, sme v siedmom nebi.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Slivky vykôstkujeme a do každej miesto kôstky vložíme lieskovec, prípadne kúsok kockového cukru. Ako kto rád sladké.

  2. 2

    Z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Zapekaciu misu vytrieme maslom, vysypeme piškótovou strúhankou a vložíme do nej 1/3 snehu. Na sneh poukladáme slivky a na ne dáme vrstvu zvyšného snehu. Povrch ozdobne upravíme napr. vidličkou a posypeme nasekanými lieskovcami. V trúbe na 180°C zapečieme do svetlohneda. Pri podávaní porcie polejeme ovocnou šťavou.

  3. 3

    Vylepšenia: miesto lieskovcov použijeme obyčajné mozočkové orechy - vlašáky. Miesto sliviek sa dajú použiť aj ringlóty alebo tie červené guľaté, divné slivky, ktorým neviem meno. Alebo broskyne pokrájané na štvrtiny. Sneh sa musí zapekať kým nie je na povrchu chrumkavý a vovnútri krásne lepkavý.

Diskusia k receptu

sovka62
Keď dozrejú naše bystričky, mohla by som vyskúšať. Teraz mám v chladničke tie veľké, tuhú, ktoré skôr pripomínajú ringlótu a obávam sa, že by zostali surové. Lebo sneh je zapečený raz dva.
rea1
@sovka , naozaj je lepsie na toto pouzit take zrelsie ovocie, aby sa malo cas upiect. a ak uz od rozkose nebudes mat co robit, skus jednoducho ringloty alebo velke slivky dat do zapekacej misy, na ne nasypat obycajnu kolacovu drobenicku a dat upiect. nic lenivsieho uz piect neviem ale je to famozne.
rea1
@medovnicek , hlavne je jednoduchý a rýchly, žiadna návšteva, ktorá zavolá - idem okolo, zastavím sa na chvíľu, o 10 minút som u teba - ťa nezaskočí. také návštevy by som škrtila. :-)))
sonulienka
musí to byť výborné už som si j uložila ale ovocie musím kúpiť a určite skúsim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia