Šampiňónová polievka

3sandra3 - fotka3sandra3, 6. septembra 2011

zo Života z roku 2002

Suroviny

250 g
1/2 /pol/ ks
60 g
1 ks
2 PL
1,5 l
250 ml
2 ks




Postup

  1. 1

    Huby umyjeme a pokvapkáme citrónovou šťavou /aby nesčerneli/. Pokrájame ich na tenké plátky a podusíme na masle a cibuli. Osolíme. Pridáme petržlenovú vňať a dusíme, kým sa neodparí voda. Potom šampiňóny posypeme múkou, prilejeme vriaci vývar a povaríme.

  2. 2

    V smotane rozhabarkujeme žĺtky a pridáme ich do polievky. Už nevaríme, iba podľa chuti osolíme a okoreníme. Môžeme dochutiť citrónovou šťavou.

Diskusia k receptu

ancicka
No to si mi navnadila myšlienku:Voľakedy,ked ešte fungovali družstva,tak ded som vyšla za záhradu ráno,tak som nazberala šampionov aj za menší košík,ale teraz raste iba tráva po plecia a šampionov nikde.teraz už len z kupných.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia