Jednoduchý syrový páj Västerbottensostpaj

svedka - fotkasvedka, 6. septembra 2015
Jednoduchý syrový páj Västerbottensostpaj
Foto: svedka

typicky syrovy paj podavany s rakmi :)

Suroviny

Cesto:
3 dcl
125 g
2 PL
Náplň:
300 g (alebo Parmezán, Padano...)
2,5 dcl
1 dcl
6 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    1.Vypracujeme si cesto,zabalime do folie a nechame polhodinku odpocinut v chladnicke.
    2.Dobre si zmiesame ingrediencie na napln,nesolime prilis,syr je slany.Mozeme pouzit aj iny syr,ale vzdy je dobre kombinovat s parmezanom,ak chceme pridat mastnejsi syr...
    3.Ruru vyhrejeme na 200 stupnov.
    4.Do zapekacej nadoby si poroztlacame rovnomerne cesto.Vlozime do rury a pecieme cca 10-15 min.
    5.Vyberieme a nasledne vlejeme syrovu zmes.Takto pecieme dalsich 25-30 minut.Sledujeme povrch.
    6.Nechame vychladnut a podavame :)

    Jednoduchý syrový páj Västerbottensostpaj - obrázok 1
  2. 2

    A takto mi toto leto urodila moja cucoriedka :)

    Jednoduchý syrový páj Västerbottensostpaj - obrázok 2

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@frezia68 recept som pridala,este nie je zverejneny :) Veru pamatam si,ako vravela babka,ze kedysi v potoku boli,ale ti ziju len v cistej vode...a o cistote nasho potocika sa uz neda ani rozpravat ...
@svedka : ten páj môže byť chutný a pridala som 5*,podobné slané občas robievam.Ale mňa by zaujal rak,lebo som poslednýkrát mala raka na tanieri,keď v čistom potôčiku som bola s krstným otcom na lov,ako prizerajúca sa.Stačilo dať ruku do potoka pri brehu a za chvíľu vytiahol....pekná spomienka.A tak sa potom červenel na tanieri a biele lahodné mäso,trocha sladkasté(ak dobre pamätám,veď som mala 10 r. :-))) ),chápeš,prečo rak?