![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sardely v marináde
Na jadranskom prímorí je toto jedlo stálicou a známe je pod menom Sardele na savor...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Polévka česneková s česnekem, houbami a fenyklem
Vynikající chuť fenyklu s houbami v česnekovém a fenyklovém vývaru. Místo výhonků lze použít pouze česnek....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Indonézska omeleta
Mrkvu nakrájame na tenké prúžky alebo na menšie kocky. Ošúpeme cibuľu a na jemno ju nakrájame....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kysnuté bezlepkové koláče s ovocím a mrveničkou
Viete, prečo máme všetci tak radi kysnuté bezlepkové koláče s ovocím? Lebo ich môžeme jesť po celý rok. Dajú sa pripravovať s čerstvým ale aj mrazeným ovocím....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Piparkakut alebo medovníky na fínsky spôsob
S trochou znalostí cudzích jazykov nie je vôbec ťažké nájsť recept na niečo ako piparkakut. O...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tokáň čermeľského pytliaka
Pytliacky by mal byť z diviačiny, ale kde ju tu zoženiem. Tokáň, podobný gulášu, má menej šťavy, pripravuje sa z bravčového, hovädzieho, či z jahňacieho mäsa....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grécka ryža s citrónom (príloha)
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Vynikajúca príloha gréckeho pôvodu, ktorá rozvonia každé jedlo....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Černicový nákyp
samozrejme že černice môžete nahradiť akýmkolvek ovocím :) recept je z knihy Nigelly Lawsonovej, ktorá má mimochodom...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Citronóvo - orechový koláčik
Jednoducha a rychla priprava s uzasnou chutou... a staci tak malo... a mozno to uz je...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnené „mušle“ vo vínovej omáčke
Slávky dobre umyjeme, otvorené mušle odoberieme. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame a urestujeme na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špenát s vajíčkom
Rozmrazený špenát spolu s koreninami, cukrom, soľou a pretlačeným cesnakom vložíme do hrnca a pridáme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špargľovo–cuketové špagety
Cukety a špargle nakrájame na kocky, olivy nakrájame na kolieska. Na olivovom oleji pečieme, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mäsové knedličky v omáčke
aj na tento recept sa matne pamätám že ho nám robievala naša neb. mamka ale bolo to...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Morčacie prsia plnené čučuriedkami
Potrebujeme: morčacie alebo kuracie prsia, čučoriedky zavárané, čučoriedkový džem, soľ, korenie, 1 KL...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kohút na víne
Syr ladotyri je špecialitou ostrova Zakynthos, vyrába sa už od staroveku z ovčieho aj z kozieho mlieka....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepkový slaný koláč so sušenými hubami a s mozzarellou
Nazbierali ste si na jeseň v lese huby, usušili ich a teraz rozmýšľate, ako ich zužitkovať? Máme pre vás dobrý tip. Skúste s nami upiecť voňavý slaný koláč, a to aj bez lepku....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Klobása v cuketovom opasku
Umytú osušenú cuketu nakrájame na 6cm opasky, z ktorých vydlabeme jadrá...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Medové madlenky
Madlenky jedia Francúzi na raňajky – najlepšie chutia v deň, keď ich upečieme, no v dobre...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bylinkovo–zemiaková nátierka
Rúru predhrejeme na 180 °C. Celé strúčiky cesnaku vložíme do alobalu, pokvapkáme ich olivovým olejom,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Babský šalát
Rukolu aj cherry rajčinky umyjeme, vložíme do misy, rajčinky pokrájame na polovice, pokvapkáme olejom a octom, premiešame...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Strapačky z Markušovců
Takto vařil můj tchán ke spokojenosti celé rodiny, včetně tchýně, který se r. 1912...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vianočná bábovka bez lepku
Aj z klasickej bábovky sa dá vykúzliť sviatočný dezert. Neveríte? Presvedčte sa a upečte si túto vianočnú bábovku bez lepku....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bahamská rybacia polievka s floridskou úpravou
Túto polievku Bahamčania jedia na raňajky a musím povedať, že presne viem prečo! Vyskúšaj aj ty!...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnka do plnenej kapusty podľa Józsefné Pelle
Knihu Školu varenia, od hore uvedenej autorky vydavateľstva Minerva, Budapešť, 1982, som kúpila...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Opečené guľky aj do kosťovice
Nápad opiecť guľky som dostal vzápätí s kúpou kačacej masti. Našu „kosťovicu, alias čontošku spod...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepková kysnutá babka s makom a marcipánom
Bezlepková babka je koláč, ktorý dobre padne k poobednej kávičke počas siesty, ale aj na raňajky či ako sladká večera....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jablkové mafiny s lieskovými orieškami
Sladké a jednoduché potešenie z jabĺčok vylepšené orieškami.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Prekladané zemiaky
Očistené zemiaky nakrájame nakolečka asi tak 0, 5cm a dáme do zapékacej misky. Kto má sklenú nemusí...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečená šunka s maslovou zeleninou a vajíčkovou penou
Zaúdenú šunku z pleca alebo stehna najlepšie deň vopred uvaríme domäkka v mierne osolenej vode spolu s...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepkové jablkové cookies s mliečnou polevou
Jabĺk sa veru prejesť nevieme. A už vôbec si nevieme bez nich predstaviť jesenné pečenie....