Knoflík
šéfkuchár Hotela Bratislava v Bratislave a člen Gourmet klubu SK, 4. augusta 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Tradičnú českú kuchyňu považujem za obzvlášť poctivú, s láskou pripravovanú a využívajúcu dnes už často zabudnuté suroviny. Je dôkazom, že najlepšie recepty nenájdete na Zobraziť celý popisTradičnú českú kuchyňu považujem za obzvlášť poctivú, s láskou pripravovanú a využívajúcu dnes už často zabudnuté suroviny. Je dôkazom, že najlepšie recepty nenájdete na internete, ale u babičiek.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 ml |
|
300 ml |
|
3 ks |
|
|
|
300 g |
|
na pečenie palaciniek a vymazanie plechu |
|
Náplň: | |
500 g |
|
60 g |
|
|
|
|
|
50 g |
|
100 g |
|
400 g |
|
100 g |
|
50 g (na pokropenie) |
|
Postup
-
1
Z mlieka, smotany, vajec, štipky soli a polohrubej múky pripravíme palacinkové cesto. Necháme ho chvíľu odpočinúť a potom z neho na oleji pečieme palacinky.
- 2
Medzitým podusíme opláchnutý špenát na masle, osolíme a okoreníme ho. Na masle osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme pečeň a dusíme 10 minút.
- 3
Palacinky kladieme na olejom vymastený plech a striedavo ich natierame špenátom a podusenou pečeňou. Poslednú, vrchnú palacinku posypeme nastrúhaným syrom a pokvapkáme rozpusteným maslom. Zapečieme v rúre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu