Knoflík

Zdeněk Michálek
šéfkuchár Hotela Bratislava v Bratislave a člen Gourmet klubu SK, 4. augusta 2013
Knoflík
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Tradičnú českú kuchyňu považujem za obzvlášť poctivú, s láskou pripravovanú a využívajúcu dnes už často zabudnuté suroviny. Je dôkazom, že najlepšie recepty nenájdete na Zobraziť celý popisTradičnú českú kuchyňu považujem za obzvlášť poctivú, s láskou pripravovanú a využívajúcu dnes už často zabudnuté suroviny. Je dôkazom, že najlepšie recepty nenájdete na internete, ale u babičiek.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 ml
300 ml
3 ks
300 g
 na pečenie palaciniek a vymazanie plechu
Náplň:
500 g
60 g
50 g
100 g
400 g
100 g
50 g (na pokropenie)




Postup

  1. 1

    Z mlieka, smotany, vajec, štipky soli a polohrubej múky pripravíme palacinkové cesto. Necháme ho chvíľu odpočinúť a potom z neho na oleji pečieme palacinky.

  2. 2

    Medzitým podusíme opláchnutý špenát na masle, osolíme a okoreníme ho. Na masle osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme pečeň a dusíme 10 minút.

  3. 3

    Palacinky kladieme na olejom vymastený plech a striedavo ich natierame špenátom a podusenou pečeňou. Poslednú, vrchnú palacinku posypeme nastrúhaným syrom a pokvapkáme rozpusteným maslom. Zapečieme v rúre.

Diskusia k receptu

evanaaa
Radšej by som tie palacinky rozložila po plechu a natierala jednotlivými vrstvami, aj tak to takto v pyramíde nedám celé do úst. Ale dobré by to malo byť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia