Neviem, odkiaľ pochádza tento recept, či naozaj z Neapolu, lebo som tam v živote nejedla. Aby to nebolo ako s francúzskymi zemiakmi, ruským vajcom Zobraziť celý popisNeviem, odkiaľ pochádza tento recept, či naozaj z Neapolu, lebo som tam v živote nejedla. Aby to nebolo ako s francúzskymi zemiakmi, ruským vajcom a viedenskou kávou. V každom prípade - je to jednoduché, chutné, dobré ,výborné, vhodné ako hlavné jedlo, alebo ako príloha.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Malé, pevné zemiaky uvarím v šupke v osolenej vode. Len tak do polomäkka, alebo polotvrda. Nelúpem, len nakrájam na kolieska cca 0,5 cm hrubé. Červenú cibuľu olúpem, pokrájam tiež na hrubšie kolieska. Ak nemáte červenú cibuľu, môže byť aj žltá, ale už to nebude také dobré.
- 2
Do širokej panvice nalejem veľa kvalitného a chutného olivového oleja. Pridám zemiaky, cibuľu, osolím hrubšou soľou, okorením čerstvo mletým čiernym korením. Pomaly opekám, často prevraciam, dbám, aby sa mi zemiačky a cibuľa zo všetkých strán do zlatista opiekli.
- 3
Pri opekaní často ochutnávam, preto si pre istotu varím vždy aspoň o 2 zemiaky viac. Aby bolo čo na tanier. Podávam s hlávkovým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu