Vianočné semifredy
Chcela som skúsiť a experimentovala som. Síce semifredy majú byť vyššie ale skúšala som. Pozrite výsledok.
Bazalková polévka
Dost dlouho mi trvalo než jsem si na chuť a vůni bazalky zvykla. Nakonec jsem si...
Srnčie oči
Srnčí chrbát prešpikujeme slaninou, mrkvou , petržlenom, osolíme, okoreníme a zabalíme, zrolujeme...
Krémešové trojuholníky s čerstvou figou
Z lístkového cesta vyvaľkáme dva rovnaké plátky, ktoré dáme na múkou poprášený plech a jemne popicháme vidličkou....
Mošonská zelotekvica
Tekvicu, zemiaky očistíme a pokrájame na plátky, pokvapkáme olejom, osolíme a premiešame. Mrazenú zeleninovú...
Veľmi chutné záviny
Už som vyskúšala veľa receptov na záviny a nedalo mi nevyskúšať aj ďalší recept a vôbec neľutujem,...
Kapor na hubách a smotane
Naporciované mäso z kapra najprv v mise okoreníme, osolíme a obalíme v hladkej múke. Potom...
Hubový rožok
V dnešnej dobe, keď máme veľa húb zostanú nám "gumové" rožky, spotreboval som ich...
Karotkovo– zázvorová polievka
V hrnci rozohrejeme maslo, pridáme pokrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak a 3 – 4 minúty smažíme....
Hovädzia sviečkovica s hriankami a oštiepkom
Neviem, ako ktorý z varecháčov_gazdiniakov, ale ja „z času na čas“ sa milerád predvediem ...
Koleno s pečienkou
Inšpirovala ma @bibia1 s receptom Bravčová pečeň v parnom hrnci. No a v rámci testov novopostavenej...
Berlínska suchá klobása
Mäso pomelieme na 3 mm mreži. Pridáme sanitru, mleté klinčeky, mleté nové korenie, ...
Základný recept na prípravu cestovín
V Taliansku sa zvyčajne hovorí čerstvým cestovinám "vaječné". Čerstvé cestoviny sa uvaria oveľa rýchlejšie ako sušené,...
Plnený pečený baklažán
Baklažán je jedným z najbohatších druhov zeleniny, čo sa týka minerálov a vitamínov. Mali by sme ho konzumovať častejšie a v rôznej podobe....
Plnené šampiňóny pod pavučinou
Zemiaky očistiť a vložiť do vymastenej remosky. Posoliť, podliať trochu vodou.
Bravčové plátky na pive
Mäso umyjeme, nakrájame na tenké plátky, nasolíme, okoreníme a ponoríme do marinády zo sójovej...
Langoše
Dáme si do misy 80 dkg múky, pridáme kyslu smotanu (kelímok 250g), mlieko (meriame tak,...
Kórejské vajíčka mayak
Skúška kuchárskej trpezlivosti - ako pri ostatných nakladaných jedlách - neochutnávať predčasne :) Fantastické vajíčka po kórejsky....
Kokosové pusinky bez lepku
Tieto zaujímavé koláčiky som robila bezlepkové. A sú vynikajúce, tak prikladám recept.
Francúzsky quiche so slaninkou
Môj pravý francúzsky slaný quiche so smotanou, slaninkou a s bylinkami je plný skvelých chutí....
Vianočné čerešňové kocky
Do tuhého snehu z bielkov zašľaháme cukor, kakao rozmiešame so škrobovou múčkou a amóniom a po...
Králík plněný masovo-houbovou směsí
V nákupním košíku mi zaparkoval hezký chlazený mican a protože komunikace mezi mnou a manželkou, která...
Pórový šalát
Šaláty sú vhodným jedlom po celý rok. Suroviny môžeme rôzne kombinovať a obmieňať podľa sezóny...
Kapustové batôžky
Veľké vrchné listy z hlávkovej kapusty odložíme a kapustu pokrájame na rezance. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno,...
Medvedie labky
vianocna klasika ktora nikdy nesklame a uspokoji v kazdom rocnom obdobi kazdy mlsny jazycek.
Pečená mrkva s bryndzou
Kombinácia sladkej mrkvy, slanej bryndze a sladkokyslých zrniečok granátového jablka je veľmi zaujímavá.
Tzatziki vretienka s karfiolom a mrkvou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, mrkvu nakrájanú na kolieska a karfiol potrhaný na menšie ružičky som...