Zemiaky s kalerábom
Zemiaky s kalerábom. Brambory s kedlubnou. Po našem: brambory s kerlúbem. Podle mojí babičky:...
Brandy sauce
Brandy sauce je jedna z najlepsich omaciek na kolace, ja som tento recept robil asi 5...
Kuriatka na šalotke s cuketkou
Gemerské lesy okolo „Slavošky“ sú aj hubársky raj. Tamojšia vrchnosť ma, je tomu už vyše...
Pečená mrkva s bryndzou
Kombinácia sladkej mrkvy, slanej bryndze a sladkokyslých zrniečok granátového jablka je veľmi zaujímavá.
Lečo na kyslo
Dôkladne umyjeme (sterilizujeme) zaváraninové fľašky. Mne vyšli dvanásť trojdecových fľašiek. Celkové množstvo leča je cca...
Kapusta plnená hubami a vajcom
Cibuľu pokrájame a speníme na tuku, pridáme pokrájané, vopred namočené huby a spolu popražíme ...
Rumový guláš
Cibuľu urestujeme, pridáme mäso a dusíme pod pokrievkou 10 – 15 minút. Potom ho okoreníme,...
Šampiňónová nátierka s vínom
Huby nadrobno pokrájame, pokvapkáme citrónom, osolíme a podusíme na malom množstve oleja. Z masla...
Slaná torta
Recept som dostala od príbuznej. Dobre sa hodí na sviatočné príležitosti, je chutný a krásne to...
Grahamové spagetti s bielym vínom
Zostali mi grahamové špageti, tak som sa rozhodla, že si urobím k nim aglio e...
Placičky z mletého masa v křenovém másle se šťouchanými bramborami v mléce
Velmi dobré a rychlé jídlo, skvělá kombinace.
Plnený pečený baklažán
Baklažán je jedným z najbohatších druhov zeleniny, čo sa týka minerálov a vitamínov. Mali by sme ho konzumovať častejšie a v rôznej podobe....
Zapekané kuracie mäso
Kuracie rezne naklepeme, osolíme a uložíme do tukom vymasteného pekáča.
Petrove fazuľky
V jednoduchosti je krása. Keď sa k nej priradí aj finančná nenáročnosť, hit vašich kuchýň...
Pikantné chuťovky
Nastrúhanú nivu zmiešame s orieškami, čili korením a vytvarujeme guľôčky. Tvrdý syr nakrájame na kocky,...
Olivová omáčka so zeleninou
Baklažán, paradajku a papriku nakrájame na kocky, cesnak olúpeme a posekáme. Olivy vykôstkujeme a...
Sekaná s cukinou
Cukinu ošúpeme, vydlabeme a nastrúhame nahrubo. Syr nastrúhame najemno. Zmiešame aj s mäsom, ...
Medová feta so sezamom
z tymto jedlom som sa zoznamila v Brightne v jednej velmi dobrej greckej restauracii
Špagety s kuracím mäsom, brokolicou a nivovou omáčkou
Nakrájame cibuľu a kuracie mäsko na maličké kúsky. Vopred si dáme uvariť brokolicu, keď bude...
Juhočeský pekáčik
Tradičnú tunajšiu kuchyňu považujem spolu s francúzskou za svetovú špičku. Kto však dnes vie povedať, aký je pravý pôvod národných jedál? Preto...
Vanilkové rožteky s pohánkou bez lepku
Vanilkové rožky sú tradičná vianočná klasika. My sme ich pripravili v netradičnej verzii s pohánkou a mandľami....
Tatranské „vulkano“
Piškótové cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista, potom po lyžiciach primiešame múku a nakoniec do cesta...
Pikantná zelenina
Papriky umyjeme, očistíme a nakrájame na pásiky. Cibuľu, mrkvu a cukiny olúpeme a nakrájame...
Hliva prekladaná mäsom
Na oleji spením nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridám na tenké pásiky pokrájané hlivy a dusím, až sa všetka...
Drobné medovníčky
Tieto medovníčky nie je potrebné piecť v predstihu, sú mäkké a nestvrdnú, ak ich dám po vychladnutí...
Zajačí plátok so zelerovým šalátom
Stonkový zeler umyjeme a ošúpeme. Nakrájame ho na kocky 1 x 1 cm a oblanšírujeme v...
Pochúťka pre najmenších
Náš Paťko bude mať o chvíľu pol roka, je čas, aby sa popri mliečku začal...
Nadýchané tvarohovo-limetkové suflé bez mouky
Žloutky ušleháme s cukrem a přidáme tvaroh, šťávu a nastrouhanou kůru ze 2 limetek, ušleháme...
Falošné rizoto s opekanou tymianovou rybkou
A zase som uvarila niečo rýchle, ľahké a chutné :D do ryže môžete pridať akúkoľvek zeleninku...
Šunkafliačky so syrom a s bylinkami
Šunkafliačky ako ich pripravujem ja. Riadila som sa chuťami svojej rodiny.