Striekané kokosové koláčiky bez lepku
Foto: novalim
Toto chutné krehké čajové pečivo vykúzli úsmev azda na každej tvári. Vôňa vanilky s kokosom priláka nielen veľkých
maškrtníkov, ale aj tých, ktorí Zobraziť celý popisToto chutné krehké čajové pečivo vykúzli úsmev azda na každej tvári. Vôňa vanilky s kokosom priláka nielen veľkých
maškrtníkov, ale aj tých, ktorí sladké nemusia. Namočeným v káve alebo v čaji sa im proste nedá odolať.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
280 g |
|
250 g (alebo rastlinný tuk) |
|
100 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
1 bal. |
|
z 1/2 citróna |
|
Na polevu: | |
100 g |
|
30 g (alebo tuk na polevy) |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Zmäknuté maslo šľaháme spolu s práškovým a vanilkovým cukrom do krémova. Potom pridáme nastrúhanú kôru z polovice citróna a dobre ju zamiešame. Po jednom všľahávame vajíčka, až kým zmes nezíska krémovú konzistenciu. Potom do zmesi pridávame postupne bezlepkovú múku a kokos. Všetko spolu dobre vyšľaháme. Cieľom je dosiahnuť krémovú konzistenciu cesta. Ak sa nám zdá príliš tuhé, môžeme ho rozriediť lyžicou mlieka alebo vody.
- 2
Pripravené kokosové cesto dáme do zdobiaceho vrecka s hviezdicovou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie tvarujeme venčeky. Pečieme ich v dobre rozohriatej rúre na 190 °C asi 13-15 minút do zlatista.
- 3
Upečené koláčiky necháme vychladnúť a potom ich do polovice namáčame v čokoládovej poleve, ktorú si pripravíme roztopením varovej čokolády a tuku do polevy nad parou.
- 4
Necháme ich na mriežke, kým je ešte čokoláda nestuhnutá, posypeme ich strúhaným kokosom a počkáme, kým čokoláda úplne stuhne. Striekané kokosové koláčiky môžeme po dva spájať aj nejakým kyslým lekvárom, výborne chutia napr. s ríbezľovým.
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu