Bezlepkové drobné pečivo
Bezlepkové drobné pečivo

Striekané kokosové koláčiky bez lepku

novalim - fotkanovalim, 19. decembra 2021. Komerčný recept.
Striekané kokosové koláčiky bez lepku
Foto: novalim

Toto chutné krehké čajové pečivo vykúzli úsmev azda na každej tvári. Vôňa vanilky s kokosom priláka nielen veľkých maškrtníkov, ale aj tých, ktorí Zobraziť celý popisToto chutné krehké čajové pečivo vykúzli úsmev azda na každej tvári. Vôňa vanilky s kokosom priláka nielen veľkých maškrtníkov, ale aj tých, ktorí sladké nemusia. Namočeným v káve alebo v čaji sa im proste nedá odolať.
Zdroj: www.novalim.sk

30 ks
porcií
50 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Suroviny

280 g
250 g (alebo rastlinný tuk)
100 g
100 g
2 ks
1 bal.
z 1/2 citróna
Na polevu:
100 g
30 g (alebo tuk na polevy)
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo šľaháme spolu s práškovým a vanilkovým cukrom do krémova. Potom pridáme nastrúhanú kôru z polovice citróna a dobre ju zamiešame. Po jednom všľahávame vajíčka, až kým zmes nezíska krémovú konzistenciu. Potom do zmesi pridávame postupne bezlepkovú múku a kokos. Všetko spolu dobre vyšľaháme. Cieľom je dosiahnuť krémovú konzistenciu cesta. Ak sa nám zdá príliš tuhé, môžeme ho rozriediť lyžicou mlieka alebo vody.

  2. 2

    Pripravené kokosové cesto dáme do zdobiaceho vrecka s hviezdicovou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie tvarujeme venčeky. Pečieme ich v dobre rozohriatej rúre na 190 °C asi 13-15 minút do zlatista.

  3. 3

    Upečené koláčiky necháme vychladnúť a potom ich do polovice namáčame v čokoládovej poleve, ktorú si pripravíme roztopením varovej čokolády a tuku do polevy nad parou.

  4. 4

    Necháme ich na mriežke, kým je ešte čokoláda nestuhnutá, posypeme ich strúhaným kokosom a počkáme, kým čokoláda úplne stuhne. Striekané kokosové koláčiky môžeme po dva spájať aj nejakým kyslým lekvárom, výborne chutia napr. s ríbezľovým.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia