Foto: amelie
V obchodoch je teraz viac rýb a ja ryby môžem. A baklažán tiež. Tohto tolstolobika som kúpila v maďarskom rybárstve aj s radou na Zobraziť celý popisV obchodoch je teraz viac rýb a ja ryby môžem. A baklažán tiež. Tohto tolstolobika som kúpila v maďarskom rybárstve aj s radou na prípravu.
porcie
Postup
-
1
Tolstolobika dobre nasolíme z oboch strán a necháme 15-20 minút odstáť. To isté urobíme s kolieskami baklažánu. Ak má peknú kožu, neošúpeme ju. Keď baklažán vypustí horkú hnedú šťavu, krátko ho pláchneme pod studenou vodou a osušíme na utierke. Kolieska vypražíme v panvici na malom množstve oleja. Podkovičky tolstolobika poukladáme do zapekacej misy, posypeme lístočkami tymiánu a pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom. Zakryjeme alobalom a pečieme 15-20 minút v rúre predhrietej na 180°C. Potom alobal odstránime a krátko zapečieme iba zhora.
-
2
Podávame s opečeným baklažánom a kolieskami cibule a citróna. Ozdobíme vetvičkou tymiánu. Ak nezoženiete tolstolobika, môžete použiť kapra.
Pekne nafotené - gratulujem