Foto: sladkacokolada
na 160 °C
Suroviny
600 g |
|
1/2 KL |
|
100 g |
|
40 g |
|
2 dcl vlažné |
|
z 1 ks |
|
z 1 ks |
|
3 ks |
|
100 g (hera) |
|
100 g |
|
50 g |
|
10-15 ks |
|
6-7 kociek |
|
1 ks na potretie |
|
Postup
-
1
Pripravíme si kvások.Kvasnice, cukor a troška mlieka necháme vykysnúť. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, polovicu cukru, premiešame a vlejeme vykysnutý kvások.
-
2
Do druhej misy si dáme zmaknuté maslo , zvyšok cukru, postrúhanú koru z umytého citróna a pomaranča. Vymiešame do hladka. Do vymiešaného primiešame po jednom vajcia. Vznikne nám riedke cestíčko. (zabudla som odfotiť)
-
3
Zmes vlejeme k múke a kvasniciam.
-
4
Vypracujeme nelepivé cesto. (buď pridáme múku, alebo mlieko podľa potreby). Necháme vykysnúť aspoň hodinu. Do vykysnutého vmiesime orechy a hrozienka.
-
5
V strede cesta spravíme otvor.
-
6
Vložíme do vymasteného pekáča, do stredu dáme pohár, ja som dala okolo pohára papier na pečenie. Cesto potrieme rozšľahaným vajcom s lyžičkou mlieka. Na vrch cesta dáme kandizované čerešne a rozdrvený kryštálový cukor. Necháme vykysnúť 1 hodinu.
-
7
Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme 10 minút, potom dáme rúru na 160°C a dopečieme asi 40 minút.
Diskusia k receptu