Veľkonočný veniec fotorecept

sladkacokolada - fotkasladkacokolada, 7. apríla 2012
50 minút
na 160 °C

Suroviny

600 g
1/2 KL
100 g
40 g
2 dcl vlažné
z 1 ks
z 1 ks
3 ks
100 g (hera)
100 g
50 g
10-15 ks
6-7 kociek
1 ks na potretie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások.Kvasnice, cukor a troška mlieka necháme vykysnúť. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, polovicu cukru, premiešame a vlejeme vykysnutý kvások.

    Veľkonočný veniec (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do druhej misy si dáme zmaknuté maslo , zvyšok cukru, postrúhanú koru z umytého citróna a pomaranča. Vymiešame do hladka. Do vymiešaného primiešame po jednom vajcia. Vznikne nám riedke cestíčko. (zabudla som odfotiť)

    Veľkonočný veniec (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmes vlejeme k múke a kvasniciam.

    Veľkonočný veniec (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vypracujeme nelepivé cesto. (buď pridáme múku, alebo mlieko podľa potreby). Necháme vykysnúť aspoň hodinu. Do vykysnutého vmiesime orechy a hrozienka.

    Veľkonočný veniec (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V strede cesta spravíme otvor.

    Veľkonočný veniec (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vložíme do vymasteného pekáča, do stredu dáme pohár, ja som dala okolo pohára papier na pečenie. Cesto potrieme rozšľahaným vajcom s lyžičkou mlieka. Na vrch cesta dáme kandizované čerešne a rozdrvený kryštálový cukor. Necháme vykysnúť 1 hodinu.

    Veľkonočný veniec (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme 10 minút, potom dáme rúru na 160°C a dopečieme asi 40 minút.

    Veľkonočný veniec (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

helca103
veniec sa Ti vydaril , určite bude chutiť aj inokedy na Veľkú noc ho už nestihnem urobiť
martamm
Krasny ho mas, recept mi pripomina vianocku mojej mamy, myslim chutovo, nie tvarom samozrejme.
evanaaa
Parádny veniec, musí byť výborný, toľko dobrôt v ňom....
marianne69
...zo surovin z ktorych je upeceny je odsudeny na to,aby bol len vyborny...ukladam pre dalsi rok,teraz si pochutnavame na pasche:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia