Jelenie filety pod jablkovou perinou

Karol Lenčeš
šéfkuchár hotela Kaštieľ v Mojmírovciach, 8. októbra 2010
Jelenie filety pod jablkovou perinou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

800 g (2 ks na porciu)
2 ks
8 plátkov
8 plátkov




Postup

  1. 1

    Plátky slaniny opečieme a odložíme, mäso osolíme, okoreníme, obalíme v múke a vložíme z jednej strany do múky a prudko opečieme na oleji.

  2. 2

    Podlejeme vývarom (vodou) a dusíme do mäkka. Jablká zbavíme jadrovníka, nakrájame na kolieska a ugrilujeme.

  3. 3

    Na mäso položíme plátok slaniny, jablko, údený syr a krátko zapečieme. Podávame so zemiakmi, podliate výpekom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia