
Šalát z pečeného cíceru
Cícer sa u nás v kuchyni len zabeháva a pritom je to veľmi stará, vynikajúca a...

Kuracie stehná plnené kačacou pečeňou
Nedeľný obed v znamení hydiny. Vykostené kuracie stehná som naplnila kačacími pečienkami a piekla som ho...

Kokosové rožteky
Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote. Vymiešame ho metličkou, pridáme vajíčka a opäť vymiešame.

Bratislavské rožky
Neviem kto je autorom receptu. Dostala som ho od jednej známej. Nedávno si niektoi ťažkal...

Čínska kapusta po thajsky
Obsahuje veľa kys. listovej, horčíka, niacínu, vit. A, C, E

Pečené halušky s krémom
Do misky dáme všetky suroviny na cesto. Zarobíme cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť...

Pácovaný losos
V mise zmiešame soľ, cukor, badián, kôru z citróna a limetiek a dôkladne...

Domáca hydinová paštéta s koňakom a bylinkami
Dobrý deň, tento recept som si vybral preto, lebo je to vynikajúce buď ako predjedlo alebo...

Bezlepkové odpaľované koláčiky éclairs s maslovým krémom
Máte radi bezlepkové odpaľované koláčiky? Čo by ste povedali na také venčeky, veterníky alebo fajnové francúzske...

Maiale al latte
Maiale al late je bravčové pliecko, dusené v mlieku. Takto pripravené mäsko je mäkkučké, ...

Zemiakovo– bryndzová polievka so syrom
Do mierne osolenej vriacej vody dáme variť zemiaky a sušenú alebo čerstvú petržlenovú vňať a nakoniec za hrsť...

Bravčové pečené s jablkami
Rúru predhrejeme na 250 °C. Mäso vložíme kožou nadol do pekáča. Podlejeme vodou a prudko...

Domáce bonbóny
Bonbóniky sa nepečú a sú pre mslné jazýčky ako stvorené. Majú výbornú chuť. Potešia nielen...

Gratinovaný pangasius
Dnes som trochu improvizovala a výsledok bol celkom fajn. Použila som filety z pangasia. Myslím...

Trojuholníčky s pistáciami
V jednej prilohe Praktickej ženy na čokoládu, som našla zaujmavý recept, a nakoľko mám všetky...

Pečené zemiaky s tuniakovou plnkou
Toto jedlo je zdravé, ľahko stráviteľné a hlavne jednoduché na prípravu a aj ten čo nemá...

Teľacie lýtko s polentou
Teľacie lýtko osolíme a okoreníme a sprudka opečieme na oleji. Pridáme mrkvu a zeler, rajčinový...

Novoročný pletenec
Trocha experiment so zapletaním kysnutého cesta, inšpirovala ma Honestka pridaním videí do Čistinkinho receptu na vianočku,...

Rustikálna vajíčková nátierka s medvedím cesnakom
Výborná pomazánka na topinku nebo bíle pečivo. Množství surovin je individuální.

Pirohy s nivou
Zo surovín spracujeme cesto, rozvaľkáme ho a formičkou vykrajujeme kolieska na pirohy a tie plním plnkou z vymiešaného mletého syra, šunky...

Červené karí podľa Martina „Fefe“ Žúžiho z Hexu
Svoje obľúbené jedlo nám dnes navaril skladateľ, textár a gitarista skupiny HEX. Nechajte sa inšpirovať...

Karamelovo - škoricové keksíky
Do rajnice s hrubým dnom si dáme 4PL cukru a vodu. Privedieme do varu a varíme...

Syrové pagáče
Všetko spolu spracujeme, vyvaľkáme a povykrajujeme rôzne tvary, ktoré potrieme žĺtkom , posypeme drvenou...

Cviklové carpaccio s broskyňami a mozzarellou
Cviklu uvaríme do mäkka, necháme vychladnúť , ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Na tanieri prekladáme...

Špargľa v sezame
... už staroveké národy považovali špargľu za delikatesu. Zároveň však dokázali oceniť aj jej nepopierateľnú liečivú...

Pokus-kus
Začalo to nákupom v bioobchode a skončilo upratovaním chladničky. Chuťovo smerom k orientu. Skúste...

Mexické fazule podľa Wiliama Saroyana
Maturitná otázka svetoznámy spisovateľ W. Saroyan ponúkol vo svojej knihe "Tati, tebe preskočilo" recept na...

Bažant s dusenými gaštanmi
Bažantie prsia upravíme na porcie, pokvapkáme olejom a poprekladáme celými vetvičkami byliniek. Zakryjeme potravinárskou fóliou...

Toastové raňajky
Dnes ráno som zistila, že nemám žiaľ chlebík na raňajky tak som použila toastový chlebík....